Home 3 October/Leids Ontzet Op 3 Oktober om 20:00 uur wil de Leidse horeca massaal het Rubberen Robbie 1,2,3, Oktober lied draaien of laten spelen als eerbetoon aan Cees Bergman

Op 3 Oktober om 20:00 uur wil de Leidse horeca massaal het Rubberen Robbie 1,2,3, Oktober lied draaien of laten spelen als eerbetoon aan Cees Bergman

door Emile van Aelst

Vorige week donderdag overleed Cees Bergman, zanger, componist en in Leiden vooral bekend als Rubberen Robbie. Behalve Rubberen Robbie was Cees ook onder andere zanger van de glamourrock band Catapult, de Monotones en schreef hij nummers voor André Hazes.

Maar in Leiden is hij natuurlijk het meest bekend als Rubberen Robbie en zingt jong en oud in Leiden al bijna 40 jaar, de grote Leidse hit 1,2, 3, Oktober. In eerste instantie was Dries van der Laan Rubberen Robbie, maar door werk en studie moest hij er mee stoppen.

Rubberen Robbie was destijds ook op de Piraten TV in Leiden te zien en wie zegt dat hij niet heeft gekeken destijds die liegt. 🙂

Bij alle feesten in Leiden was Rubberen Robbie in de tachtiger jaren present.

Gisteravond kreeg ik de vraag of ik wilde doorgeven dat een aantal Leidse kroegen tijdens het Feest der Feesten om precies 20:00 uur ’s avonds het 3 Oktoberlied van Rubberen Robbie wil draaien of laten spelen door de  band die zij dan in huis hebben. Ik denk dat dit het mooiste eerbetoon en dank je wel kan zijn dat Leiden kan geven aan Rubberen Robbie Cees Bergman. Onderstaande foto is van Aad Nieuwland fotografie.

Zoals het er naar nu naar uitziet gaat de horeca massaal gehoor geven aan de oproep die door Dries Slierings afgelopen week op de facebookpagina ‘Je bent Leienaar als… werd geplaatst.De lijst zal ondertussen al lang niet meer actueel zijn en veel langer, maar volgens mijn gegevens doen op dit moment de volgende kroegen al mee: Grand Café de Burcht, Praethuys, Schommelen, De Plantage, Lazerus, Hut van Ome Henne, Lemmies, Zijlpoort, Café de Flo, de Pelikaan, De Veste, de Uyl van Hoogland, Bar Lokaal, Café Storm, L’ Espérance, De Kroeg, Meneer Jansen, De 2 Spieghels, Stadsbrouwhuis, Bad Habits, De Marepoort, de Spijkerbak, Jeanpagne, de Kruik, Koetshuis, Brandewijntje, de Bonbonnerie, Leids Beleg, de Baron, café van Hout, café ’t Kraantje en café het Valkje.

Het is duidelijk dat de Leidse horeca massaal reageert, ik denk dat dit een echt kippenvel moment gaat worden in het feestende centrum van Leiden.

Het zal misschien moeilijk zijn, maar het zou natuurlijk ook geweldig zijn als de kermis om 20:00 uur zich aansluit bij dit eerbetoon, dan kan je met recht spreken dat heel feestend Leiden massaal het Rubberen Robbie 3 Oktoberlied heeft gezongen als eerbetoon aan Cees Bergman. ( foto via Google)

Hieronder het 1, 2, 3, Oktoberlied met een aantal foto’s. Rubberen Robbie stamt nog uit de tijd dat we niet allemaal met een camera of mobieltje liepen dus heb ik her der iets bij elkaar gescharreld aangevuld met willekeurige 3 Octoberfoto’s.

Gerelateerde artikelen

9 reacties

די מריו 28 september 2017 - 5:58

Mooi dit toch, dat mensen zo massaal gehoor geven aan een oproep. Ik bedenk me net dat ik zijn overlijden nog niet in Dit was het nieuws heb verwerkt, dat zal ik eerst eens even gaan doen.

Love As Always
Di Mario

Reply
Wilma Van Iterson 28 september 2017 - 8:13

Grandioos eerbetoon….❣

Reply
Hans 28 september 2017 - 14:18

Nooit geweten dat Rubberen Robbie een oktober lied had gemaakt, inderdaad was Cees Bergman daar ook lid van en is helaas plotseling en veel te jong overleden.
Een mooi eerbetoon als iedere kroeg dit nummer gaat draaien, een heel toepasselijk nummer.

ot, ik moet niet reageren via wordpress, vergeet ik wel eens.
Nu moet het lukken.

Reply
rietepietz 28 september 2017 - 15:19

Leiden is erg goed in feesten, maar ook héél goed in et op een bijzondere manier gedenken!

Reply
Suskeblogt 28 september 2017 - 17:53

Ik herinner me hem vooral van de optredens in avro’s toppop in de jaren 1970 met Catapult.

Reply
Marjan Meegdes 1 oktober 2017 - 19:37

En terecht!

Reply
Marjan Meegdes 1 oktober 2017 - 19:37

En terecht!

Reply
Marjan Meegdes 1 oktober 2017 - 19:37

En terecht!

Reply
Erik Zalm 3 oktober 2017 - 18:39

Op http://www.radiokeistad.com was het 3 oktober lied van Rubberen Robbiete ook te horen.

Reply

Plaats een reactie