Home Leiden Baby neemt de benen tijdens kraamvisite

Baby neemt de benen tijdens kraamvisite

door Emile van Aelst

Denk je op kraamvisite te gaan is de baby nergens te vinden. Vorig jaar was er grote consternatie omdat de regering de hertenkampjes in Nederland wilde laten uitsterven.

Gelukkig werd in december de beslissing teruggedraaid en hoopte het Theehuis dat er dan ook weer bok kwam om voor kleintjes te zorgen. De vraag was vrij snel beantwoord, want de gemeente had alweer een jonge bok aan de kudde toegevoegd.

Toen ik gisteren in het Theehuis was hoorde ik dat er een hertje geboren was. Ik heb er gisteren niet meer aan gedacht, maar ik ging vandaag alsnog even op kraamvisite. Ik dacht hij of zij zal wel lekker over het veld hollen, maar ik zag niets. Buiten stond een haan duidelijk te laten horen dat hij haan was. Meneer de haan weet u misschien waar het jonge hertje en de moeder zijn. Geen idee verderop staat een wegafzetter misschien weet die het.

Dag mevrouw de wegafzetter, weet u waar ik het jonge hertje kan vinden. Ja dahhaggg, ik ben hier alleen neergezet om te staan, niet om iedereen de weg te wijzen.

De kalkoenen kwamen aanrennen meneer, meneer, meneer er is een hertje geboren.

Pffff wat zijn jullie eigenlijk lelijk van dichtbij.

Meneer hert gefeliciteerd, u weet vast wel waar moeder en kind te vinden zijn. Na mijn pleziertje was de lol eraf en mocht ik niet meer meespelen. Daar verderop zijn alle vrouwen die weten het vast wel.

Dames waar kan ik de gelukkige moeder met haar kind vinden.

Waarschijnlijk daar verderop in de struiken, we helpen wel even zoeken.

Sorry we zien ze ook niet.

Gelukkig bracht Iris van het Theehuis uitkomst, ze had een uurtje eerder het hertje nog gezien en snel een foto genomen.

Misschien ligt ze achter de bielzen opperde Iris. Ik naar de overkant om te kijken of ik ze daar zag liggen en ja hoor daar lag een heel klein hoopje hert.

Na behoorlijk inzoomen zag ik iets meer hert.

Het is ook wel heel klein als je het zo ziet liggen.

Ik kreeg vanavond een appje dat er nog een jong geboren is en rondhuppelt, maar door de snelheid heeft ze hem nog niet goed op de foto kunnen krijgen.

Komende week nog maar eens langs gaan.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 6 juli 2024 - 6:59

Haha, die hebben wat in te halen nu…

Reply
די מריו 6 juli 2024 - 7:13

Je had het ook meteen aan de pauw moeten vragen, want die is zo trots dat hij het wel verteld.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 6 juli 2024 - 17:46

Je moet toch eens een plaatje van een kalkoen bekijken. 😉 Hoe die sierkippen precies heten weet ik ook niet, maar het zijn géén kalkoenen, dié zijn pas echt lelijk.

Reply
Kakel 7 juli 2024 - 12:17

Die kippen die komen aanrennen, werkelijk kostelijk! Jij kan wel een kinderboek schrijven, hoor.

Reply

Plaats een reactie