Home Leiden Burgemeester Peter van der Velden bezocht Willem Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

Burgemeester Peter van der Velden bezocht Willem Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

door Emile van Aelst

Het is eigenlijk best raar dat zo weinig Leidenaars het Willem Alexander Kinderziekenhuis op de zesde verdieping van het LUMC kennen. Waarnemend Burgemeester Peter van der Velden had er wel van gehoord en wilde graag een keer op bezoek komen voor een rondleiding. Peter van der Velden werd ontvangen door kinderarts Arno Roest en kindercardioloog Robin Bertels.

Voor de rondleiding begon werd er eerst een filmpje vertoond waarin Kik een uitleg geeft over opname in het kinderziekenhuis.

Kik is de mascotte van het kinderziekenhuis, zijn naam staat voor Kind is koning. Het is een mooi kort filmpje waarin alle facetten van een opname te zien zijn en vragen beantwoord worden.

Sinds kort is Kik niet alleen meer op plaatjes en filmpjes te zien, maar is hij ook tot leven gekomen. tijdens het bezoek was er voor Peter en de pers de primeur en liet Kik zich voor het eerst in het openbaar zien.

Voor Arno Roest en zijn team is het een lang gekoesterde wens om Kik als levende mascotte in het ziekenhuis te hebben. Vol trots poseerde hij samen met Kik en de burgemeester.

Het klikte gelijk tussen Kik en Peter en samen liepen ze de gang in om te beginnen aan de rondleiding.

Eerst natuurlijk nog even een foto bij de ingang waar Kik al jaren iedereen staat te verwelkomen in het ziekenhuis.

Op diverse afdelingen stonden medewerkers klaar om uitleg over het werk te geven.

Daarnaast gaven medewerkers, zoals kindercardioloog Robin Bertels, ook uitleg aan Sleutelstad verslaggever Jan Frenssen.

Er is ook een lerares aan het ziekenhuis verbonden die de kinderen tijdens hun verblijf les kan geven. Bij binnenkomst dook Peter direct in de boeken en bleek een goed voorlezer te zijn 🙂

Het viel mij op hoe geïnteresseerd Peter van Velden was en echt gerichte vragen stelde. Halverwege de rondleiding begreep ik het, zijn broer is kinderarts.

Er wordt van alles aan gedaan om de angst voor het ziekenhuis en behandelingen bij de kinderen weg te nemen. Het blijft natuurlijk een ziekenhuis, maar toch zijn alle behandelkamers zoveel mogelijk kindvriendelijk ingericht.

Soms heb je als verslaggever geluk. Tijdens onze rondleiding kwam het officiële bericht binnen dat de kinderziekenhuizen blijven bestaan en hoe ze samen gaan werken. Er is lang voor geknokt om dit te bewerkstelligen en nu eindelijk officieel.  Sleutelstadverslaggever Jan Frenssen kon dus als eerste verslaggever een commentaar vragen aan Arno Roest en Peter van der Velden.

In het filmpje een eerste commentaar, na het lezen van het persbericht, een kwartiertje na het bekend worden.

Het was behalve een leuke vooral leerzame rondleiding, waaruit duidelijk bleek wat een gedreven team artsen, verplegend- en ondersteunend personeel er werkt.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 22 juni 2024 - 7:38

ja dat was vroeger heel anders, ik werd vroeger als 8 jarige na een operatie wakker naast de nonnen, nadat ik met uiterste spoed in een ambulance naar het ziekenhuis was gebracht. Vreemd en verlaten voelde ik me daar… Dan is het nu toch allemaal beter geregeld.

Reply
rietepietz 22 juni 2024 - 19:58

Helemaal geweldig dat die sluiting niet door hoeft te gaan. Dat zou verschrikkelijk geweest zijn voor ouders die met een doodziek kind aan de andere kant van het land verblijven en maar moeten zien hoe ze het thuis redden.

Reply
Hans 22 juni 2024 - 21:36

Er is veel veranderd en verbeterd in de zorg.
Wel leuk dat je er bij was.
Amandelen knippen met chloroform was toch niet hel fijn. Hans

Reply

Plaats een reactie