Home Centrum Leidenarenborrel bij Minerva had het weer en voetbal tegen, maar was toch gezellig

Leidenarenborrel bij Minerva had het weer en voetbal tegen, maar was toch gezellig

door Emile van Aelst

De jaarlijkse Leidenarenborrel van Minerva is normaal op het dakterras, vanwege het slechte weer koud en veel regen, werd uitgeweken naar de grote zaal van de sociëteit, waar ook de wedstrijd op een groot scherm gevolgd kon worden.

Het idee achter de jaarlijkse Leidenarenborrel is om gezellig met elkaar te borrelen op het dakterras van de sociëteit. Andere jaren is dat vaak zonnig en erg gezellig, zoals je bijvoorbeeld in dit verslag kunt zien. Zondag zat het behoorlijk tegen, het regende vrijwel de hele middag, waardoor bezoekers die er andere jaren altijd zijn dit keer verstek lieten gaan. Daarnaast zorgde natuurlijk de voetbalwedstrijd Nederland-Polen ervoor dat veel mensen thuis bleven. Dat is natuurlijk jammer maar desondanks was het toch gezellig.

Ik besef mij elk jaar tijdens de Leidenarenborrel hoe snel een jaar gaat. Vorig jaar leerde ik tijdens de borrel Assessor Secundus (tweede voorzitter) Jasmijn de Jong en praeses Reinier Nijman kennen. Over twee weken zit hun jaar als bestuurders erop en gaat hun normale studentenleven weer beginnen. Ze waren het er allebei over eens dat het een geweldig jaar geweest is, waarin ze veel voor de vereniging gedaan hebben en veel sociale contacten in de stad gelegd hebben.

Ik kan mij nog van vroeger herinneren dat er echt helemaal niet gefotografeerd mocht worden. Tegenwoordig is de sociëteit vaker open voor niet leden en is die regel voorbij. Maar………. er zijn situaties, zoals bijvoorbeeld de voorbereiding van het lustrum, waar zelfs de leden niet mogen fotograferen 🙂

Voordeel van minder borrellaars is wel dat er meer kaas en worst is voor iedereen 🙂 Ook de bruine fruitschaal kwam meerdere malen langs met natuurlijk de befaamde Minerva bitterballen. ook met minder mensen kan het heel gezellig zijn en er ontstonden best leuke gesprekken.

Er kon zelfs nog even op het balkon gezeten worden.

Het was weer leuk en een initiatief wat zeker door moet blijven gaan.

Volgend jaar is er geen voetbal en waarschijnlijk ook mooi weer, want zo slecht weer als dit jaar kan het nooit meer worden. Zet maar vast in je agenda, de tweede of derde zondag van juni Leidenarenborrel.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 18 juni 2024 - 7:17

Eigenlijk zou het daar dan bomvol moeten zijn… Maar ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die dat voetbal niet willen zien…

Reply
די מריו 18 juni 2024 - 7:18

als ik wist dat er voetbal gekeken had kunnen worden, dan had ik ook wel kunnen komen.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 18 juni 2024 - 21:08

Je hád natuurlijk mij een appje kunnen sturen, dan had ik wel willen komen helpen met die hapjes, ik geef niets om voetbal. Maar het is natuurlijk wél een foutje in de planning.

Reply
Hans 18 juni 2024 - 22:39

Ik las ook dat je goed kunt dansen.
Je hebt meerdere talenten Emile. LOL Hans

Reply

Plaats een reactie