Home Leiden ZZ Leiden Basketball zonder gezichtsverlies onderuit tegen Filou Oostende

ZZ Leiden Basketball zonder gezichtsverlies onderuit tegen Filou Oostende

door Emile van Aelst

Een seizoen waarin de Supercup en het Landskampioenschap gewonnen werden. Een seizoen waarin extreem veel blessures voorkwamen, een seizoen waarin door de verhuizing naar de nieuwe sporthal 1574 een krapper budget was om het team te verstevigen. Dan toch twee van de drie prijzen binnenhalen is een geweldige prestatie. Natuurlijk is het jammer dat we niet voor de derde keer op rij de BNXT League wonnen.  Maar niets om je over te schamen, het was gewoon een geweldig seizoen voor ZZ Leiden. Ondanks het verlies heb ik toch gisteren weer een mooie avond gehad bij deze laatste wedstrijd van het seizoen. Een zwaarwegend wedstrijdverslag kan je van mij niet verwachten, maar een sfeerverslag geeft wel de sfeer van en bij ZZ Leiden weer. Wat betreft sfeer, zijn natuurlijk behalve het publiek en spelers, ook Spiekert Martin Hooymans en Spiekeres Nienke Ligny-Waijer heel belangrijk en waar zou ZZ zijn zonder de geweldige foto’s van Marja van Tilburg.

Na het inspelen kwamen de cheerleaders het veld op voor de opening en het voorstellen van de spelers.

De keren dat ik bij ZZ ben winnen ze altijd, dus ga ik daar maar automatisch van uit. Het was dus even goed schrikken toen we na twee minuten al op 0-9 achterstand stonden.  Met moeite kon ZZ zo nu en dan doorbreken, maar echt lekker liep het nog niet.

Wat mij als leek wel opviel was dat de scheidsrechters volgens mij erg op de hand van Filou waren. Dat zeg ik niet omdat we verloren, maar het viel gewoon op en niet alleen bij mij 🙂

Na het tweede kwart zag het er met 33-47 niet best uit en begon ik een beetje te vrezen dat mijn stelling er wordt gewonnen als ik erbij ben het vanavond niet ging redden.

Heldin he die Marja, helemaal in je eentje tussen de Belgen.

Ik dacht dat een netfout alleen bij tennis voorkwam, maar dus ook bij basketball. Alhoewel hier was het geen speelfout maar technisch foutje.

Bij dit soort wedstrijden is het zo belangrijk dat het publiek je blijft steunen.

Hoe krijg je het voor elkaar de bal klemvast achter het bord te krijgen.

Tja,……dan ben je winnaar van de Supercup en Landskampioen en sta je met een vloerwisser de bal terug te halen. Dan ben je als team echt van alle markten thuis.

In het derde kwart kwam ZZ terug en wist het verschil onder de tien punten te krijgen, maar bijna elke beweging werd als fout beoordeeld en dan loopt de achterstand weer snel op.

In het vierde kwart gaf zelfs ik de hoop op, want de Belgen roken duidelijk de winst.

Aan de andere kant als ik naar de borden aan de wand keek met de behaalde resultaten de afgelopen jaren, dan spraken die voor zich en ach moeten we een ander ook weer eens een beker gunnen.

Met 66 -79 kwam er een eind aan deze tweede finalewedstrijd en hoeft ZZ vrijdag niet naar Oostende af te reizen, applaus voor de winnaars.

We hadden verloren, mooier kon zelfs Spiekert Martin het niet maken.

Samen met Nienke feliciteerde hij Filou en bedankte spelers en publiek.

Damien Jefferson werd uitgeroepen tot MVP, most valuable player, van de finales.

Daarna ging voor het eerst in de geschiedenis van de BNXT League de felbegeerde beker niet naar ZZ Leiden, maar naar Filou. Oke oke het is het derde jaar van de BNXT, maar toch is het voor het eerst in geschiedenis dat Leiden hem niet wint 🙂

De Belgen waren door het dolle heen.

De supporters mochten ook meedelen in het feestje.

Met het netje uit Leiden op zak konden de Belgen tevreden terug naar Oostende rijden.

In de fotoslideshow/filmpje nog wat sfeerbeelden van deze laatste wedstrijd van het seizoen.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 14 juni 2024 - 6:59

Jammer maar helaas, volgend seizoen is er wellicht wat meer stabiliteit in de situatie.

Reply
די מריו 14 juni 2024 - 7:01

Jammer zeg, maar je verslag vond ik al spannend qua verloop. Volgend jaar weer een kans.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 14 juni 2024 - 20:25

Ach je weet het toch, “meedoen is belangrijker dan winnen” en dát is goed gegaan.

Reply

Plaats een reactie