Home Centrum Jantje Beton Buitenspeeldag 2024 Speeltuin Zuiderkwartier deed uiteraard weer mee

Jantje Beton Buitenspeeldag 2024 Speeltuin Zuiderkwartier deed uiteraard weer mee

door Emile van Aelst

De tweede woensdag van juni is de nationale Buitenspeeldag. Jantje Beton stimuleert al jaren het buitenspelen en probeert via de Buitenspeeldag het buitenspelen nog meer onder de aandacht te brengen. Het blijkt dat 400.000 kinderen nooit buiten spelen. In Leiden hebben we gelukkig in elke wijk speeltuinen, dus de mogelijkheden zijn er in elk geval wel. Een van de speeltuinen die heel goed bezocht wordt en ook veel activiteiten organiseert is Speeltuin Zuiderkwartier in de Anjelierstraat.

Tijdens de landelijke Buitenspeeldag was er gratis toegang en kregen alle kinderen van Rob en Coby een knipkaart voor allerlei lekkers en lootjes voor de loterij. Er kwamen totaal 230 buurtkinderen op deze middag af.

Op het terras was het ook gezellig druk met ouders die er van genoten dat hun kinderen lekker aan het spelen waren.

Zuiderkwartier is een speeltuin met een mix van traditionele en moderne speeltoestellen.

Behalve dat er lekker gespeeld kon worden was er ook genoeg lekkers voor de kinderen zoals onder andere suikerspinnen en popcorn.

Schminken blijft natuurlijk altijd leuk.

Er stond vandaag ook een springkussen in de speeltuin.

Beheerder Chantal is opgegroeid met de speeltuin. Haar ouders waren jarenlange de beheerders en het gezicht van de speeltuin. Voor Chantal is het niet meer dan normaal dat zij het werk van haar ouders voortzet.Zo’n dag als vandaag kan je natuurlijk niet alleen regelen, daar heb je een hoop vrijwilligers voor nodig. Gelukkig werd Chantal geholpen door onder andere Ron en Lia, Rob en Coby, Joke. Brenda, Laetitia, Kirsten, Kim, Kathy, Sophia,  Ilhem, Marcel, Aad, Ruurd en nog een aantal ouders.

Eendjes hengelen kan natuurlijk niet mis gaan met twee doorgewinterde vissers erbij.

Ik vind die kinder picknickbanken zo geweldig.

Zou dit een damesvoetbalelftal in spe zijn.

Het was feest en dan mag een polonaise natuurlijk niet ontbreken.

Het was een geweldige middag en gelukkig bleef het op een enkele druppel na droog. In de fotoslideshow hieronder meer sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 13 juni 2024 - 6:57

Kinderen en speeltuin, daar wordt ik altijd vrolijk van, daar leren ze omgaan met andere kinderen en kunnen ze zich helemaal laten gaan.

Reply
די מריו 13 juni 2024 - 8:16

Kinderen horen zeker buiten te spelen, dus ik was gisteren ook nog even in de speeltuin te vinden. En nee, het was niet voor mezelf.

Love As always
Dimario

Reply
Kakel 13 juni 2024 - 17:21

Mijn dochter moest ik vroeger ongeveer uit de speeltuin sláán. Niet meteen de kinderbescherming bellen. Kinderen en speeltuinen horen bij elkaar. Fantastisch dat iedere wijk in Leiden er een heeft. Dat zoiets gewoons als buitenspelen ‘reclame’ nodig heeft…

Reply
rietepietz 13 juni 2024 - 17:53

Als zelfs het weer meewerkt móet het wel een geweldige middag worden.

Reply
Hans 13 juni 2024 - 22:39

Zaaien voor de toekomst met de Jantje Beton Buitenspeeldag.
Leer de kinderen maar dat buitenspelen helemaal goed is. Hans

Reply

Plaats een reactie