Home Cultuur Zomerseizoen Openluchttheater De Leidse Hout geopend door de Kiloknallers

Zomerseizoen Openluchttheater De Leidse Hout geopend door de Kiloknallers

door Emile van Aelst

De straatska band de Kiloknallers mocht zaterdagavond het zomerseizoen van het Openluchttheater De Leidse Hout openen. Vanaf nu is er om de week weer een optreden in de Leidse Hout.

Het blijft raar dat een aantal mensen het theater nog steeds niet weet te vinden, terwijl het er al vanaf 1956 ligt. Het theater ligt aan de rand van het park op de grens tussen Leiden en Oegstgeest. Via een bruggetje kom je in het theater.

Het is niet alleen het groenste theater van de regio, het is ook het theater waar de vrijwilligers je al toezwaaien als je aan komt lopen 🙂

Een uurtje voor aanvang kwam de regen nog met bakken uit de lucht en echt warm was het ook niet, daarom was het misschien niet zo druk.

Je hebt altijd negatieve mensen die zeggen er was geen hond, nou dat is ook weer niet waar ik zag minstens twee honden waaronder Job.

En ook hondje nummer twee van de saxofonist kwam speciaal naar zijn baasje kijken.

Voor wie ze niet kent even voorstellen. De Kiloknallers zijn in 2018 opgericht en spelen Skamuziek en dan het liefst op straat, daarom noemen ze hun muziek straatska. Ze wonnen in het eerste jaar direct twee aansprekende straatfestival prijzen. Het ‘Gouden Pet Straatartiesten Festival in Leiden’ en het festival ‘Straatmuzikanten aan de Rijn’ in Alphen.

Ondanks dat het niet zo druk was zat het sfeertje er goed in. Ik heb trouwens toch altijd zo’n kleinschalig festivalgevoel als ik in het openluchttheater ben. Niet veel mensen zullen het zich herinneren of meegemaakt hebben maar het doet mij vaak denken aan het zomerprogramma Piknik dat de VPRO in de zeventiger jaren uitzond met kleinschalige openluchtoptredens overal in het land.

Jammer dat het zonnetje niet scheen en het niet iets warmer was.

Het geluid was ook vanavond weer in handen van Bert Straathof, BSG Media is al jaren de vaste geluidsfirma van het theater.

De Kiloknallers spelen het liefst tussen het publiek, maar ja je kan natuurlijk niet op stel en sprong licht en geluid omzetten. Je kan wel een een metertje naar voren om dichter bij het publiek te komen bedacht de band in de pauze.

En als het publiek nou ook iets naar voren komt zijn we toch dichter bij elkaar 🙂

Niet alleen de band ook het publiek genoot.

Na de bloemen kwam er uiteraard nog een toegift, want zomaar weggaan zat er niet in natuurlijk.

Het was een mooie en swingende opening van het zomerseizoen van het Openluchttheater.

Het programma voor de komende maanden ziet er goed uit met de stageband van K&G, Elton John coverband, Stones coverband, Wouter Kiers, muziektheater met Spearman & Booy, Franse avond met Davine en nog veel meer, klik voor het hele programma op deze link.

Hieronder nog een korte fotoslideshow en filmpje van het optreden van De Kiloknallers.

Hier nog een paar foto’s.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 10 juni 2024 - 7:37

Het is spijtig dat het publiek de locatie nog niet heeft ontdekt, maar een vermelding in de krant zou zeker moeten helpen.

Reply
rietepietz 10 juni 2024 - 8:40

Dan is het toch wel heel jammer als het weer ze zo in de steek laat. Het klinkt leuk, niet wat ik verwachtte bij een skaband.

Reply
די מריו 10 juni 2024 - 9:08

Toch weten ze er een feestje van te maken. Hopelijk de volgende keer met meer publiek en beter weer.

Love As Always
Dimario

Reply

Plaats een reactie