Home Privé La Carihuela, het was weer een weekje genieten en fijn iedereen weer even te zien en spreken

La Carihuela, het was weer een weekje genieten en fijn iedereen weer even te zien en spreken

door Emile van Aelst

Het leukste is, ik schreef het al eerder, dat La Carihuela voelt als thuiskomen. Ook elke keer fijn om iedereen die we daar hebben leren kennen de afgelopen jaren weer te zien. In de vorige blog schreef ik over de bezoeken aan de dierentuinen Benalmadena en Fuengirola. Vandaag even in vogelvlucht wat verhalen over de rest van de week in La Carihuela zelf. Overdag is het uitzicht vanuit het appartement geweldig, maar als je ’s nachts nog even op het balkon zit is het ook niet verkeerd.

Zit ik ’s morgens op het balkon zie ik opeens een aapje in de boom aan de overkant. De arboregels zijn hier net even anders dan bij ons. Dit is ook weer zo’n voorbeeld van wat er bij ons niet snel zal gebeuren.

Ik ben totaal geen bingofiguur, alleen in de Heineken Corner heb ik het helemaal naar mijn zin tijdens de wekelijkse bingo. Je hoeft niet bang te zijn dat je op de terugweg met een vingerplant in het vliegtuig zit, want het gaat alleen om geldprijzen.

Uiteraard zitten we elke avond in onze stamkroeg de Heineken Corner, meestal om lekker te praten en of te dobbelen.

Gelukkig hebben ze weer een muziekvergunning dus zijn er ook weer regelmatig optredens. Vorige week trad Marco Junger op.

Maar het kan ook spontaan gezellig uit de hand lopen. Vorige week zaterdag was er een Hollandse avond, wat eigenlijk niemand verwacht had liep het opeens helemaal vol. In een mum van tijd was het een groot feest en werd er druk gebruik gemaakt van de verkleedkist zoals te zien in het filmpje onderaan. Voordeel met veel Hollandse meezingers is dat de tekst niet echt moeilijk is, voor de zekerheid is er altijd nog het tekstbord van Sylvia.

Maar hoe dan ook het is en blijft een mooie bruine kroeg.

Laat ik gelijk maar even doorgaan met het uitgaanswerk. We zijn een paar avonden na de Heineken Corner nog even een afzakkertje gaan nemen in de Voom Voom bij Bianca. Even lekker meezingen met de meest uiteenlopende nummers.

Altijd gezellig als ook opa John er is.

Op zondag is de Heineken Corner gesloten en gaan we met zijn allen naar het strand en kan er dus niet gedobbeld worden.

Alhoewel………………dan nemen we gewoon het dobbelbord mee naar het strand.En zoals met alles, jong geleerd is oud gedaan gedaan.

We sloten het dagje strand af met lekker eten bij Het Trefpunt.

Over jong gesproken, Bernadette was natuurlijk helemaal verkocht toen ze de zes weken oude Hailey, de dochter van Casper Groosman en Melanie Beense even vast mocht houden.

Met geld van de Europese Unie is er een lift gebouwd die naar Parc de Batterie gaat dat bovenin La Carihuela ligt.

Helaas is de lift nog niet in gebruik, maar het zat al jaren in mijn hoofd om er eens te gaan kijken dus maar een taxi gepakt. Dat is niet lui, maar gewoon verstandig want het is echt een hele klim en een taxi staat binnen een minuut voor je neus en kost maar vijf euro om boven te komen. In het park is een meertje waar je roeiboten kan huren. Ik begreep alleen dat het meer niet dan wel kan.

In het park heb je naar alle kanten een prachtig uitzicht.

In Parijs hangen ze slotjes aan de bruggen van de Seine, hier hangen ze spenen in de boom.

Voor de kinderen is er een draaimolen, maar vanwege de siësta (denk ik) gaat hij pas om zes uur open.

Vroeger was het park een fort en konden meerdere kanonnen het dorp verdedigen tegen aanvallers vanaf de zee.

Ik rekende even uit, mochten ze nog werken en er een aanval komen, dan gaan de kogels precies over het zwembad bij mijn appartement heen dus heb ik er geen last van.

Als de lift het eerdaags doet is het zeker aan te raden om eens naar boven te gaan.

De laatste jaren is het ook vaste prik om sliptong te gaan eten in Arroyo de la Miel.

El Corrilon is een piepklein restaurant met de lekkerste sliptong. De tongetjes worden keurig voor je gefileerd en in al die jaren ben ik nog nooit een graatje tegengekomen.

Ik dacht dat we in Leiden vaak belachelijk verklede clubs van vrijgezellenfeestjes en dergelijke tegenkomen. In Torremolinos zag ik zonder er op te letten toch ook een paar rare snuiters. Wie zet er in godsnaam bij 27 graden een roestvrij stalen pan op zijn hoofd, dan ben je toch niet goed bij je pan.

Ik zag ook de broer van kabouter Plop rondlopen.

Een paar cosplayers maakten het plaatje compleet.

Het was weer een lekker weekje La Carihuela en kijk alweer uit naar oktober als ik even ga ‘bijkomen’ van de 3 Oktoberfeesten in Leiden. Zelfs de vlucht terug was dit keer mooi met een ondergaande zon.

In de fotoslideshow nog een paar foto’s en een kort feestfilmpje uit de Heineken Corner.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 1 juni 2024 - 6:58

Een heel verhaal over Spaans Leiden…. Maar zo te zien ga je volgende vakantie weer.

Reply
די מריו 1 juni 2024 - 15:10

Even totaal weer opgeladen, het kan makkelijk in een week terwijl je ook nog dingen doet.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 2 juni 2024 - 17:33

Als i dat filmpje bekijk (leuk dat het weer kan) vermoed ik dat je thuis éérst een paar dagen rust nodig had. 😉

Reply
Kakel 3 juni 2024 - 16:59

Echt een geluk dat jij niet met een vingerplant het vliegtuig in hoefde. Toch handig, zo’n stranddag tussendoor, krijgen je benen ook eens rust. En daarna uitgerust naar huis, of ga je naar huis om bij te komen?

Reply
Nicky 6 juni 2024 - 7:53

Heerlijk! Dan krijg je ook geen heimwee.

Reply

Plaats een reactie