Home Leiden Gouden Speld van de stad Leiden voor Tileke Burger

Gouden Speld van de stad Leiden voor Tileke Burger

door Emile van Aelst

Er zijn mensen die doen vrijwilligerswerk, er zijn mensen die doen veel vrijwilligerswerk, er zijn mensen die doen heel veel vrijwilligerswerk en dan zijn er nog mensen van laat ik zeggen de buitencategorie. Tileke Burger hoort ongetwijfeld tot de laatste groep. Je zou zeggen als je zoveel doet heb je alles al eens meegemaakt, maar gisteren gebeurden er allemaal dingen die ze niet aan had zien komen.

Wat heeft Tileke dan zoal gedaan zullen de enkelen die haar niet kennen of niet Leidenaars denken. Een korte opsomming; ze was onder andere voorzitter van de Oudercommissie van de R.K. Basisschool De Zonnewijzer in de Merenwijk, lid van de Vrouwenadvies Commissie voor de sociale woningbouw (VAC), lid van de Jeugdcommissie van Tennisvereniging Unicum, voorzitter van de Algemene Kerkelijke Merenwijkraad, vicevoorzitter van het Rooms Katholiek Vikariaat Merenwijk, lid van het Districtsbestuur KNLTB voor Leiden, en lid en voorzitter van diverse commissies binnen de 3 October Vereeniging, waaronder de commissie Herdenking, de commissie Koraal, de commissie Publiciteit, Leden en Sponsoring, en de commissie Evenementen. Onlangs is Tileke 85 jaar geworden, omdat te vieren was er vrijdag een surpriseparty voor haar georganiseerd. Tileke wist niet wat ze zag toen ze een zaal vol bekenden vrienden en familie zag.

Uit alle geledingen uit Leiden waren wel mensen aanwezig van  3 Oktober tot aan de kerk aan toe.

Zelfs Sinterklaas was incognito aanwezig en had voor deze gelegenheid even zijn baard afgeschoren.

Ze snapte er helemaal niets van, goh zelfs de pers aanwezig niet te geloven allemaal.

Rens Heruer, goede familievriend en vast een lid van het organisatiecomplot, feliciteerde Tileke met haar verjaardag en genoot dat ze totaal verrast was door alle belangstelling.

Tileke liet het gelaten over zich heen komen, ze geniet van mensen maar zelf in de picture is weer iets anders.

Rens kondigde de volgende verrassing aan. Locoburgemeester Ashley North wilde ook graag iets zeggen. Eigenlijk zou burgemeester Peter van der Velden gekomen zijn, maar door een bezetting bij de Leidse Universiteit kon hij uiteraard tot zijn grote spijt niet komen.

Ashley nam graag op het laatste moment de taak over en vroeg zich na de lange opsomming van werkzaamheden af of hij alles benoemd had. Volgens Tileke was het een goede weergave.

Hij besloot zijn toespraak met de woorden; Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden wil mevrouw Tileke Burger, speciaal in het jaar van het 450 jaar Ontzet, bedanken voor haar buitengewone inzet voor de stad en haar inwoners. De Gouden Speld van Verdienste wordt toegekend wegens haar langdurige en intensieve inzet voor de stad Leiden en met name vanwege haar verdiensten voor de viering van het Leidens Ontzet.  Dit had Tileke helemaal niet aan zien komen.

Duidelijk overrompeld door de toespraak en de erkenning kwam ze naar voren om de speld op te laten spelden.

Als er iemand is die deze onderscheiding verdiend heeft dan is het Tileke wel.

En dan komt de ervaring om de hoek kijken, ze herpakte zich vrij snel weer om iedereen te bedanken voor dit geweldige feest en het College voor deze hoge Leidse onderscheiding.

Haar partner Dick Kampschreur was blij dat het zover was, want hij had nooit verwacht dat Tileke niets door zou hebben. Voor Tileke kan je niets geheim houden.

Tileke houdt van bloemen en elke week staat er een verse bos op tafel. Namens iedereen bood Dick een bloemencheque aan waarmee ze een jaar lang gratis bloemen kan halen.

Heerlijk als mensen zo verrast kunnen worden en er ook zo van genieten en van van elkaar uiteraard.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 19 mei 2024 - 7:27

Sommige mensen verdienen dat echt, die had ze alleen wel wat eerder mogen krijgen… Aan de andere kant, beter laat dan nooit.

Reply
rietepietz 19 mei 2024 - 20:24

En wat ziet ze er fantastisch uit!!! Een levend voorbeeld van hoe goed bezig zijn voor een mens is.

Reply
Hans 19 mei 2024 - 21:49

Wel verdiend voor Tileke Burger, iemand die niet snel verstek laat gaan. Hans

Reply
די מריו 19 mei 2024 - 22:07

als je zoveel doet, dan mag je ook wel in het zonnetje gezet worden.

Love As Always
Dimario

Reply

Plaats een reactie