Home Centrum Prachtig dubbelconcert van Boudewijn Zwart op Stadhuis carillon en Reinier Sijpkens in zijn muziekbootje

Prachtig dubbelconcert van Boudewijn Zwart op Stadhuis carillon en Reinier Sijpkens in zijn muziekbootje

door Emile van Aelst

Alles wat in Leiden drie keer gebeurt, noemen we al gauw een traditie. Gisteren was voor de derde keer op Hemelvaartsdag een concert van beiaardier Boudewijn Zwart en Reinier Sijpkens. Het eerste jaar bij de Lokhorstkerk op de Steenschuur en de afgelopen twee jaar op het carillon van het Stadhuis en Reinier op het water van de Nieuwe Rijn. We mogen dus vanaf volgend jaar gaan spreken van het traditionele Hemelvaartsconcert. Om twee uur lag Reinier klaar om met het concert te beginnen.Veel mensen zullen Reinier Sijpkens best wel eens gezien hebben, hij duikt overal in Nederland op met zijn muziekbootje. Aan boord heeft hij een klein orgeltje en diverse blaasinstrumenten waarmee hij prachtige serenades op het water brengt. Hij bouwde destijds zijn serenadeboot de ‘Notedop’ speciaal voor de eerste Peurbakkentocht in Leiden.

Hij weet er altijd een feest van te maken. Stom toevallig vond ik van de week een filmpje dat ik maakte van zijn optreden tijdens het Rapenburgconcert ter ere van het 41e lustrum van Minerva.

Nu hebben jullie, als je het filmpje gezien hebt tenminste, een beetje idee wat hij door het hele land doet. De concerten die hij met beiaardier Boudewijn Zwart doet zijn van een heel andere aard. Boudewijn speelt op het carillon van het Stadhuis en Reinier op het water. Vooral voor Boudewijn heel moeilijk want die moet reageren op wat Reinier speelt.

Reinier speelt op alles waar je maar op kunt blazen tot een schelp aan toe.

En niet te vergeten op zijn vingers.

Ik kan er heel wat over vertellen maar je moet gewoon het filmpje bekijken.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 11 mei 2024 - 6:56

Echte volksfolklore ij mag dat wel, En btw de Jaguar, was vergeten ze op de juiste plaats te zetten.

Reply
די מריו 11 mei 2024 - 7:36

Dat is Leids cultuur. Geweldig.

Veel plezier vandaag.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 11 mei 2024 - 18:23

Ja wát je zegt, hij duikt overal in Nederland op. Ik zag hem vorig jaar september hier in Rijswijk tijdens het strandwal festival. Op de vijver achter het voormalige stadhuis.

Reply
Hans 11 mei 2024 - 21:43

Geen onbekende, ik heb hem wel eens gezien in de grachten van Amsterdam. Hans

Reply

Plaats een reactie