Home Leiden Nog drie dagen tot het grote Leiden Marathon weekend, gelukkig zijn de medailles binnen

Nog drie dagen tot het grote Leiden Marathon weekend, gelukkig zijn de medailles binnen

door Emile van Aelst

Op dit moment is het een gekkenhuis op het marathonbureau, waar alle voorbereidingen van het afgelopen jaar  nu bij elkaar komen. Bijna alles staat klaar om vervoerd te worden naar de Garenmarkt waar dit weekend het zenuwcentrum is.

Het is altijd een heel hectische week zo vlak voor de Marathon. Extra spannend was het of de medailles dit jaar op tijd binnen zouden zijn. Ze zijn gemaakt in China en per boot vervoerd, alleen door alle onrust in verschillende internationale wateren moest het schip een andere route kiezen. Vandaag kwam leverancier Jeroen Bouwman ze persoonlijk brengen.De Leiden Marathon staat bekend om zijn unieke medailles en ook dit jaar zijn ze weer waanzinnig mooi. Vol trots liet Jeroen zien hoe ze geworden zijn.Ja en dat is nou lullig, ik weet niet of ze al gedeeld mogen worden dus heb ik de afbeelding maar even geblurd 🙂 Maar het is echt weer een collectorsitem geworden, nog drie dagen en een aantal kilometers hardlopen of wandelen geduld, dan wordt hij om je nek gehangen. Nog niets te zien, maar je weet in elk geval dat hij dit jaar rond is.Vorig jaar was hij nog rechthoekig.De telefoon op het marathonbureau staat roodgloeiend, iedereen belt of er toch nog niet ingeschreven kan worden helaas de 21- en 42 km zijn uitverkocht, voor de tien kilometer zijn dacht ik nog wel startbewijzen te koop.Het wordt mooi weer en redelijk warm dit weekend. Voor het publiek natuurlijk fantastisch, lekker met een drankje langs de route staan klappen en juichen. Voor de lopers is het extra zwaar en zeker op de hele marathon zal het zwaar worden in de polder.  De wandelaars op zaterdag krijgen ook mooi weer en zullen zeker genieten van alle afstanden en tevreden over de finish komen op de Garenmarkt.Zondag zijn er genoeg waterposten, in elk geval standaard elke 5 kilometer, maar bij warm weer is er om de 2,5 km een waterpost en ook veel bewoners langs de route zorgen elk jaar voor extra water en verkoeling.De kopgroep gaat zo snel dat ik ze elk jaar regelmatig drinkposten over zie slaan.Tja en nadat de eerste loper binnen is, lopen er nog honderden lopers op de hele marathon te ploeteren in de polder. Voor mij zijn dat eigenlijk elk jaar de echte helden.Nog een paar dagen en het grote loop en wandelfeest barst los. Ik heb wel geluisterd en daarom loop ik niet, maar werk wel voor het 32e jaar als vrijwilliger mee 🙂 Wie een voorproefje wil hebben van komend weekend kan even kijken naar mijn verslagen van vorig jaar van de Marathon en van de Wandel Marathon

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 9 mei 2024 - 0:04

Ik krijg volgende week vast de medaille te zien van mijn moeke.

Love As Always
dimario

Reply
Sjoerd 9 mei 2024 - 6:55

Ik wens jullie met z’n allen veel succes.

Reply
rietepietz 9 mei 2024 - 17:27

Het is perfect loop weer, niet echt warm, en ik hoorde al op de radio dat er meer deelnemers dan vorig jaar zijn. Ik snap alleen niet zo goed waarom die medailles helemaal in China gemaakt moeten worden maar dat ligt vast aan mij.

Reply
Hans 9 mei 2024 - 22:29

Zo wordt er achter de schermen nog heel hard gewerkt.
Hopen op aangenaam weer. Hans

Reply

Plaats een reactie