Home 4 en 5 Mei Op 4 mei ben ik om 20.00 uur 2 minuten stil, jij toch ook

Op 4 mei ben ik om 20.00 uur 2 minuten stil, jij toch ook

door Emile van Aelst

Zaterdagavond 4 mei is de jaarlijkse Dodenherdenking. Twee minuten stilstaan bij hen die vielen of vermoord werden in de tweede wereldoorlog en Nederlandse soldaten die omgekomen zijn bij vredesmissies waar dan ook ter wereld.

Zelf sta ik ook altijd stil bij mensen en soldaten die omkomen of omgekomen zijn bij zinloze oorlogen waar dan ook ter wereld, ook sta ik stil bij de Oekraïense soldaten die nu vechten voor onze vrijheid.

Ik hoop en neem aan dat iedereen de 2 minuten stilte in acht neemt of respecteert. Elke persoon of organisatie die het nodig vindt de 2 minuten stilte te verstoren, snapt niet waar hij of zij mee bezig is en hoeft nooit meer op mijn steun of sympathie te rekenen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

rietepietz 3 mei 2024 - 21:45

Ik ben het hélemaal met je eens, Wie op 4 mei die 2 minuten stilte misbruikt kan verzekerd zijn van mijn eeuwige minachting en heeft ieder recht op mededogen verspeeld.

Reply
Hans 3 mei 2024 - 22:56

Op 4 mei tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking ben ik ook twee minuten stil om stil te staan bij slachtoffers van oorlogen.
Niet het moment om je eigen mening in protest te uiten. Hans

Reply
די מריו 3 mei 2024 - 23:30

Zoals elk jaar gaan we met het gezin naar de dodenherdenking, omdat ik vind dat dat meer is dan thuis voor de buis.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 4 mei 2024 - 7:54

Zeker zijn we twee minuten stil om te herdenken.

Reply
Kakel 6 mei 2024 - 16:58

Uiteraard zijn we twee minuten stil om te herdenken. Wie op 4 mei die twee minuten stilte misbruikt, verspeelt elke vorm van respect. Voor altijd.

Reply

Plaats een reactie