Home Leiden Rabobank Clubsupport, een Cuppie voor je Cluppie

Rabobank Clubsupport, een Cuppie voor je Cluppie

door Emile van Aelst

Rabobank Clubsupport steunt al jaren duizenden sportverenigingen in Nederland. Vanwege het 125 jarig bestaan van de bank trokken ze dit jaar nog eens extra 125.000 euro uit voor de aanschaf van 91.000 hardcups. Dinsdagavond waren 25 sportclubs uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Katwijk uitgenodigd om tijdens een gezellige avond bij de Sligro de presentatie van de cups mee te maken.

Naast de brasserie stonden pallets vol hardcups klaar om meegenomen – of van de week bezorgd te worden.

De brasserie moest wel even anders ingericht worden, nadat de klanten weg waren.

Inrichting, licht en geluid in een mum van tijd stond alles.

De gasten werden verwelkomt door medewerkers van de bank en een complimentmaker schreef beneden al zijn eerste complimenten.

Alle vertegenwoordigers van de sportclubs werden op de foto gezet door fotograaf Marielle van Delft.

Even een andere omgeving dan de sportkantine, alhoewel de kantine van Lugdunum ook erg gezellig is.

Na de koffie werd het tijd voor een aantal korte presentaties.

Na een welkom door vestigingsdirecteur Arno de Jong, heette ook Rabobank directeur Marius Hovius iedereen welkom en was blij weer eens fysiek met zoveel vertegenwoordigers van de sportclubs bijeen te zijn.

Elise Amels, adviseur marketing & communicatie, liet aan de hand van een aantal sheets zien wat de Rabobank momenteel aan duurzame projecten ondersteunt en organiseert voor de samenleving.

De Sligro is niet alleen maar een groothandel waar je lukraak je inkopen kan doen, ze denken ook graag mee met de klant. Kaleigh Dieleman, medewerker solutions, liet zien hoe Sligro kan helpen en adviseren bij goede en besparende inkoop.

Bestuursleden van Hockeyclub Roomburg vertelden hoe zij de afgelopen jaren, mede met steun van de Rabobank, de club hebben kunnen verduurzamen.

Voor beregenen van de velden wordt geen kraanwater meer gebruikt, maar opgevangen regenwater. Er is de nieuwste vorm van ledverlichting aangebracht, door slimme afvalscheiding en inzameling zijn er minder legingen nodig wat weer voor minder transportbewegingen zorgt en scheelt in kosten.

Er is een kledingplan waarbij gebruikte of te kleine kleding wordt ingeleverd om gebruikt te worden door andere leden. Kleding die echt op is wordt door het circulair warenhuis verwerkt tot meubels die weer op de club gebruikt kunnen worden.

De eerste cups werden aangeboden aan een bestuurslid van atletiekvereniging Rijnsoever uit Katwijk.

Voor alle clubs is er ook een stoeptegel, zodat voor iedereen duidelijk is dat de club niet meer met wegwerpplastic werkt maar met duurzame cups.

Natuurlijk even een groepsfoto met de vertegenwoordigers van de sportclubs.

Alle uitingen van de campagne zijn bedacht en gemaakt door het online communicatiebureau 100% Leiden. Dan moeten ze zelf natuurlijk ook even met hun eigen product op de foto 🙂

Voordeel van een bijeenkomst bij de Sligro is natuurlijk dat er altijd lekkere hapjes zijn.

Over lekkere hapjes gesproken, kok Teun Bakker demonstreerde een geweldig en ook weer duurzaam apparaat. Ik zal het wel fout zeggen, maar het komt neer op een combinatie van een heteluchtoven en een magnetron. Ik ben maar even naast hem blijven staan om zeker te weten dat het lekker was 🙂 Ongelooflijk bitterballen rechtstreeks uit de diepvries in anderhalve minuut klaar, hetzelfde geld voor saté en tal van andere producten. Voordeel is, geen ongezond frituurvet en je pakt uit de vriezer wat je nodig hebt, dus hoeft aan het eind van de dag niets weg te gooien.

Aan het eind van de avond werden de eerste bekers al meegenomen.

Dat is natuurlijk handig als je met een busje bent.

Roeivereniging Njord had ook genoeg ruimte in de auto.

Wel kicken natuurlijk om met een limousine te komen.

Nadat de gasten weg waren konden Pricilla Meeder, Arno de Jong, Marius Hovius en Elise Amels, het kernteam van deze avond, met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagde avond.

Zonder team van medewerkers achter zich hadden ze het natuurlijk nooit kunnen redden.

In de fotoslideshow meer sfeerfoto’s van een geslaagde avond.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 25 april 2024 - 7:23

en zo laat de Rabobank ook zijn menselijke kant zien. Verder natuurlijk geweldig wat de Sligro en andere bedrijven gedaan hebben. Beter voor het milieu en ook nog goedkoper. Wat wil een vereniging nou nog meer.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 25 april 2024 - 7:49

Goed voor een zorgzame samenleving. Chapeau voor Rabo en Sligro.

Reply
rietepietz 25 april 2024 - 14:18

Tja ik zal wel een zuur oud mens zijn maar heb altijd de pest in dat het betalingsverkeer ondertussen veel geld kost omdat de banken met gulle hand (ons) geld uitdelen aan andere zaken en daarmee goede sier maken .

Reply
Nicky 26 april 2024 - 21:44

Leuk feestje weer. Maar bitterballen die in anderhalve minuut klaar zijn, vind ik heel gevaarlijk.

Reply

Plaats een reactie