Home Koningsdag Koningsdag 2024 in Leiden nu al begonnen met ouderenlunch en meezingspektakel

Koningsdag 2024 in Leiden nu al begonnen met ouderenlunch en meezingspektakel

door Emile van Aelst

De komende dagen staan natuurlijk helemaal in het teken van Koningsdag. Morgenochtend begin ik met de Koningsspelen, daarna de Lintjesregen, Oranjeborrel en Koningsnacht. Koningsdag zelf ga ik weer de hele dag op stap met de Oranje Vereniging en burgemeester Peter van Velden en bezoeken we diverse feesten en wijken.

Blogs kunnen dus niet of op de gekste momenten verschijnen de komende dagen en veel uit filmpjes en fotoslideshows bestaan. Gisteren en vandaag waren er ook al kleine voorproefjes van Koningsdag. In Huis van de Buurt Vogelvlucht was een lunch voor bejaarden.

De lunch werd verzorgd door studenten van de organisatie Oma’s Soep, zij proberen met diverse activiteiten ouderen een stukje gezelligheid te geven om eenzaamheid tegen te gaan.

Eigenlijk kon je het wel raden wat voor soep er geserveerd werd 🙂

Het gebakje was ook niet moeilijk te voorspellen, het was een gezellige lunch waarbij de ouderen even hun huis uit waren. In de fotoslideshow onderaan natuurlijk meer foto’s.

Vanmiddag organiseerde de Oranje Vereniging voor de eerste keer een Meezingspektakel voor ouderen in de Foyer van het Stadhuis.Het koor Sempre Cresendo van Minerva zingt normaal alleen klassieke liederen, speciaal voor vanmiddag hadden zij gezellig Nederlands repertoire ingestudeerd met bekende oude en nieuwe nummers. Oranje Vereniging voorzitter Trudy Kwik heette iedereen welkom bij dit nieuwe evenement.

Helaas was het in het begin niet echt druk, maar de stemming zat er wel al gelijk in.

En uiteraard ook hier weer oranje tompouces.

We raken zo gewend dat we teksten via onze mobiel  kunnen lezen, dat er niet aan gedacht was ze ook uit te printen. Gelukkig kwamen even later de teksten alsnog op papier.

Veel bezoekers hadden iets van oranje aangetrokken. Het wordt zaterdag iets warmer dus ik hoop dat deze mevrouw zaterdag haar geweldige handschoenen alleen voor de sier nodig heeft.

In de pauze werden er allerlei verhalen uitgewisseld over vroeger en hoe het Stadhuis er destijds uitzag. Als je niet veel geld had, of wilde uitgeven aan je bruiloft dan kon je beneden trouwen dat was goedkoper. Wie boven in de burgerzaal trouwde was een hoop meer kwijt, maar mocht dan wel via de Stadhuistrappen aan de voorkant naar binnen. Daar komt dan ook de opmerking, ‘ze zijn via de trappen getrouwd’ vandaan.

Na de pauze was het gelukkig een stuk drukker in de foyer en kwam de stemming er goed in.

Ondertussen was ook burgemeester Peter van der Velden aangeschoven.

Voorzichtig werd een eerste dansje gedaan.

Dat werkte aanstekelijk want ook de beveiliging kon niet meer stil blijven staan.

Als er een schaap over de dam is volgen er meer, dat geldt ook voor het dansen. Na het eerste dansje volgde al snel een polonaise.

Een mooie afsluiting van het eerste Meezingspektakel.

Nog even een selfie met koor en publiek.

Voor de zekerheid maakte ik ook nog maar een groepsfoto.

Van zingen krijg je dorst, dus werd er goed gebruikt gemaakt van de afsluitende borrel.

Het bleef nog een uurtje heel gezellig waarbij er heel wat afgepraat werd en er veel herinneringen de revue passeerden.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s en de muziek onder de foto zullen zeker de ouderen zich nog goed kunnen herinneren. Iets met een heel klein vrouwtje, een hoedje, een vlaggetje en een toeter 🙂

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 26 april 2024 - 7:06

Blogs kunnen dus niet of op de gekste momenten verschijnen de komende dagen. Deze tekst is toch meteen een samenvatting van je blog altijd 😉 Veel plezier de aankomende dagen en hopelijk mooi weer en vele lachende gezichten.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 26 april 2024 - 8:11

Ik ben niet zo’n Oranjefan, maar een feestje is nooit weg.

Reply
Nicky 30 april 2024 - 14:29

Zo! De stemming zat er al goed in.

Reply

Plaats een reactie