Home Centrum Zilvervloot vaart vanaf 1 mei weer uit, vaartje zonder kaartje voor 65-plussers

Zilvervloot vaart vanaf 1 mei weer uit, vaartje zonder kaartje voor 65-plussers

door Emile van Aelst

Ook dit jaar vaart de Zilvervloot weer uit in de maanden mei en juni. Elke 65-plusser kan gratis meevaren met een mooie stadsrondvaart verzorgt door de Leidse Rederij. Het enige dat je moet doen is even bijtijds reserveren via 071-5246464 of een mail naar zilvervloot@chdr.nl

Vanaf 1 mei vaart de Zilvervloot weer om half elf uit vanaf het Havenkantoor aan de Apothekersdijk.

Het idee voor de gratis rondvaartjes kwam in 2017 van schipper Herbert Anholts, hoofd marketing bij het CHDR. Binnen de organisatie is een budget voor ideële doelen, vanuit dat budget worden onder andere de gratis vaartjes georganiseerd.

De reden om de vaartjes gratis aan te bieden aan ouderen was niet om proefpersonen te werven, maar om ouderen een leuk vaarochtendje aan te bieden. Het was Herbert tijdens zijn normale vaarttochtjes met de Rederij opgevallen dat vooral oudere Leidenaren extra genoten om de stad vanaf het water te zien.

Uit gegevens van de Rederij bleek dat niet veel ouderen zelf een rondvaartboot huren of opstappen op een van de dagelijkse rondvaarten. Vandaar dat Anholts besloot in de maanden mei en juni elke woensdagmorgen een gratis vaartje aan ouderen aan te bieden. Het was in 2017 een spontane actie, die uitgelopen is op een jaarlijks vaarfeestje voor 65-plussers. Op twee coronajaren na is er elk jaar gevaren en hebben ondertussen honderden ouderen genoten van hun gratis rondvaartje.

Wie een keer mee wil varen hoeft zich alleen maar aan te melden. Je hoeft niet persé uit Leiden te komen zolang je maar wel 65-plusser bent.

Na afloop is er voor iedereen een presentje in de vorm van bijvoorbeeld een stressbal, pen of notitieboekje.

Aanmelden kan door een telefoontje naar de Leidse Rederij 071 -5246464 of een mailtje naar zilvervloot@chdr.nl

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 20 april 2024 - 7:00

En een rondvaart is natuurlijk altijd wel leuk.

Reply
rietepietz 20 april 2024 - 13:00

En jij mag natuurlijk óók mee, doelgroep toch? Ik houd het nog even in gedachten, moet er met dit koude weer écht nog niet aan denken.

Reply
די מריו 22 april 2024 - 8:19

Ik kan wel zeggen, nog 14 jaar wachten, maar ik ben natuurlijk al eens mee geweest op een van deze fantastische tochten.

Love As always
Dimario

Reply
Nicky 24 april 2024 - 12:01

Hartstikke goed dit! Een mooie manier om de stad te zien zonder veel te hoeven lopen.

Reply

Plaats een reactie