Home Centrum Twee goede redenen om zaterdag de stad in te gaan, Leeuwtje kopen voor Sportzomer 2024 en seizoenpresentatie K&G

Twee goede redenen om zaterdag de stad in te gaan, Leeuwtje kopen voor Sportzomer 2024 en seizoenpresentatie K&G

door Emile van Aelst

Vrijwel elke Leidenaar gaat zaterdags wel even de stad in om boodschappen te doen, rondje markt te maken of een terrasje te pakken. Als je zaterdag de stad in gaat is dit misschien een leuke tip. Zaterdag staan enkele leden van DIOK Lions op de markt om leeuwtjes en rugbyballen te verkopen om Leiden Sportzomer te steunen. NB: Krijg net door dat ze deze zaterdag niet op de markt staan, maar wel op 4 en 5 mei tijdens de braderie op de Luifelbaan in Zuid West.

Tijdens Leiden Sport Zomer kunnen kinderen van 13 juli t/m 14 augustus elke woensdag en zaterdagmiddag gratis sporten

Met het kopen van een leeuwtje of een rugbybal steun je de Leiden  Sport Zomer en maak je het mogelijk dat kinderen met diverse sporten in aanraking komen.

Er is voor iedereen wel een leuke sport om meer van te weten te komen zoals; Basketbal (ZZ Leiden Clinics), Korfbal (KZ Danaïden), Rugby (RC DIOK), Streetdance (via Incluzio), Schaken, Voetbal (LFC/Jota ProSport), Gymnastiek (Gymsport Leiden) en Taekwondo (Taekwondo Leiden).

Elk jaar halverwege april houdt K&G een seizoenopening in de stad. Vorig jaar was het echt triest, de regen kwam met bakken uit de lucht. Voor komende zaterdag worden wolken en zon voorspeld en waarschijnlijk blijft het wel droog.

Ondanks de regen bleef het publiek toch staan, helaas wel minder publiek dan normaal. Uiteraard bleef ik ook staan en maakte toch nog een verslag en filmpje.

Het is toch sneu als je zo ingepakt voor het eerst voor publiek mag spelen, zoals de muzikantjes van het leerlingenorkest.

Gelukkig werd na verloop van tijd de regen iets minder.

Bij het optreden van de senioren werd het eindelijk droog.

Na afloop was er een streetparade van beide korpsen.

Laten we hopen dat het zaterdag mooier weer is en in elk geval droog.

De seizoenopening start om 12.15 uur met een Streetparade van zowel Jong K&G als de Show and Marchingband vanaf het verenigingsgebouw naar de Beestenmarkt. Podiumorkest K&G 3 bijt om 13.00 uur het spits af gevolgd door een optreden van Jong K&G om 13.30 uur. Daarna is het tot 14.30 uur de beurt aan de Show and Marchingband. Afsluitend marcheren zowel Jong K&G als de Show and Marchingband door de Leidse binnenstad terug naar het verenigingsgebouw aan de J.C. de Rijpstraat.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 17 april 2024 - 8:33

Ik weet niet hoe het komt, maar ik associeer Leiden met regen…

Reply
די מריו 17 april 2024 - 9:27

Kinderen horen te sporten inderdaad. Hopelijk wordt er veel geld voor ze ingehaald. En voor zaterdag regel ik droog weer in Leiden…. 😉

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 17 april 2024 - 20:22

Er was al leeuwenmoed voor nodig om bij dat slechte weer te spelen, dat is wel heel sneu!

Reply
Hans 17 april 2024 - 21:46

Denk niet dat ik een leeuw net red, ongeacht de regen.
Wel een goede actie. Hans

Reply
Nicky 21 april 2024 - 20:07

Wel een goed initiatief! En die regen is echt heel sneu…

Reply

Plaats een reactie