Home Leiden Opening Sailspecials, eerste openingshandeling voor Leiderdorpse burgemeester Tjarda Struik

Opening Sailspecials, eerste openingshandeling voor Leiderdorpse burgemeester Tjarda Struik

door Emile van Aelst

Zaterdagochtend werd onder grote belangstelling op de Baanderij in Leiderdorp watersportwinkel Sailspecials geopend door burgemeester Tjarda Struik en Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Elke bootbezitter in Leiden en wijde omgeving kent natuurlijk Tijssen Watersport, eigenlijk de laatst overgebleven waterportwinkel in de omgeving. Vanaf nu zitten ze in een nieuw pand en met een nieuwe naam.

Waarom een nieuw pand en een andere naam. Het oude pand werd gewoon te klein, of het assortiment te groot het is maar hoe je het bekijkt. De nieuwe naam komt omdat Listbeth Tijssen een samenwerking is aangegaan met Aart-Jan Klok van Sailspecials.

Sailspecials richtte zich op online verkoop, terwijl de klanten van Tijssen vaak liever fysiek hun benodigdheden kochten. Vanaf nu kan je kiezen, alle artikelen zijn zowel fysiek als online te koop. Stel je hebt iets moois gezien en wil er nog even over nadenken, dan kan je het later op  de dag alsnog online bestellen en heb je het de volgende dag in huis. Het was zaterdag tijdens de opening gewoon even zomer en dan gaat een ijsje er best in.

Uiteraard smaakten de bubbels ook best.

Iedereen was het over twee dingen eens, het is een mooie grote en overzichtelijke winkel geworden en wat een geweldig weer was het na zes maanden herfst.

Burgemeester Tjarda Struik is eind november aangetreden en kwam ook vandaag weer een hoop nieuwe mensen tegen, die zich even aan haar voor wilden stellen, zoals bijvoorbeeld Sander Pardon, uitgever LEVEN Magazine.

Het was tijd voor de opening en buiten viel het pas op hoeveel publiek er eigenlijk op de opening af was gekomen.

Eigenlijk wel grappig voor Tjarda Struik was het haar eerste opening in Leiderdorp en voor Jaap Smit waarschijnlijk zijn laatste omdat hij per 1 september met pensioen gaat.

Aart-Jan en Lisbeth legden in een korte toespraak uit hoe en waarom ze bij elkaar waren gekomen.

Als je allebei een goed bedrijf hebt, maar ook allebei je klanten nog meer service wil bieden, dan is het slim om je krachten te bundelen. Zo hebben de klanten de keus online of fysiek kopen, maar wel dezelfde goede kwaliteit en grote sortering. Oftewel één plus één is drie zoals Lisbeth zei.

Jaap Smit kent de zaak al jaren, als fervent watersporter komt hij regelmatig in de winkel.

Hij koopt dan wat hij nodig heeft, maar ook wat hij eigenlijk niet nodig heeft 🙂

Ik had al gehoord dat Tjarda Struik een enorm gevoel voor humor en zelfspot heeft. Voor wie het niet weet, Tjarda heeft door een oogziekte slechts vijf procent zicht en is daarmee de eerste vrouwelijke bijna blinde burgemeester van Nederland. Ze begon haar toespraak met de woorden, wat is het geweldig druk dat zie ik zelfs, en dan is het echt druk.

Als kind uit een ondernemersgezin begrijpt ze dat ondernemers altijd verder willen met ondernemen, maar ook hoe zwaar het soms is. Mooi om dan de handen ineen te slaan om samen je krachten te bundelen.

Samen met Jaap Smit en een paar kinderen werd de openingshandeling verricht.

Nadat Jaap Smit het koord had weggehaald en de kinderen op de rode knop hadden gedrukt, kwam de confetti naar beneden.

Wat is er leuker voor een kind dan met kinderchampagne te proosten met de burgemeester.

Een mooie opening met het mooiste vaarweer dat je je in kon denken. Na afloop werd er nog wat gedronken in de zaak en stond er al snel een rij voor de kassa.

Het enige wat ooit nog eens handig zou zijn, is een klein aanlegsteigertje voor de winkel. Ik ben vast niet de enige die bij het langsvaren wel eens denkt, ohhh ik heb nog dit of dat nodig. Alhoewel je kan het nu natuurlijk ook ’s avonds online bestellen 🙂

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 11 april 2024 - 7:31

Dat van die burgemeester zag ik niet aankomen. 😉 Een mooie opening, dat heb ik bij mijn winkel niet gedaan.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 11 april 2024 - 8:20

Haha, dan moet je wel eerst de boot uit de stalling halen Emile…

Reply
rietepietz 11 april 2024 - 20:52

Ik hoop dat ze door de samenwerking niet alsnog ‘de boot in gaan”. Mwah… vast niet he!

Reply
Hans 11 april 2024 - 23:07

Nou de watersport is nog steeds groeiende, dus werk aan de winkel zal niet uitblijven. Hans

Reply
Nicky 21 april 2024 - 13:13

Jullie maken ook overal een feest(je) van!

Reply

Plaats een reactie