Home 3 October/Leids Ontzet Babs ‘schiet’ lopers van de 47e Singelloop weg

Babs ‘schiet’ lopers van de 47e Singelloop weg

door Emile van Aelst

De 47e Singelloop belooft in alle opzichten een bijzondere editie te worden. De Singelloop is een echte familieloop waar iedereen aan mee kan doen. Dat stukje familieloop heeft dit jaar wel een heel bijzondere lading. Zangeres Babs, bekend van onder andere Noorderslag en Wie is de Mol lost het startschot.

Haar Broer Noah Schutte, regerend Nederlands kampioen op de 10 km, studeert en traint in Amerika en komt over voor onder andere de Singelloop die hij vast van plan is te gaan winnen. In 2013 won hij al als jongste winnaar ooit.

Maar de Singelloop is er verder natuurlijk vooral de recreanten en om acht verschillende verschillende goede doelen te steunen.

Kamp van Koningsbrugge is ook present bij de Singelloop. Nick Keijser en Duco Krijvenaar haalden de eindstreep in het programma Kamp van Koningsbrugge. Volgende week vrijdag hollen ze met volle bepakking mee bij de Singelloop. Met een buggy vind ik het al knap, maar met volle bepakking is natuurlijk helemaal zwaar.

Vorig jaar gingen er mooie bedragen naar zes verschillende goede doelen.

De organisatie kreeg dit jaar meer dan dertig aanvragen, de ene wat bescheidener dan de ander. Zo vroeg de afdeling hematologie van het LUMC een bijdrage om een zogenaamde chillroom in te richten voor de vaak jong-volwassen patiënten. In die ruimte komt onder meer een spelcomputer en een smart TV, daarnaast komt er een kleinere stilte- en meditatieruimte, waarin ook gesport kan worden. Naast het LUMC kan ook de stichting Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp op steun rekenen om fietsaccu’s te vervangen, financiert de Singelloop de productie van een theateropvoering in het Parkinson Café, krijgen de Vrienden van vrouwenopvang Rosa Manus een bijdrage om duodriewielers aan te schaffen en kan de Leidse Broodmunt gratis maaltijden aanbieden aan gezinnen die onder de armoedegrens leven. Ook de Vereniging Leidse Schooltuinen, de Noordwijkse tafeltennisvereniging TOV en zwemvereniging Sassenheim zien hun wensen vervuld worden.  Zoals veel evenementen dit jaar staat ook de Singelloop in het teken van 450 jaar Leidens Ontzet.

Schrijf je in en kom volgende week lekker meelopen en steun daarmee de goede doelen. Kan je niet meelopen steun dan langs de kant de lopers.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 4 april 2024 - 6:57

Is wel heel kort dag voor me om nu nog even te trainen. Gelukkig heb ik de avond koopavond en kan ik helaas niet 😉

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 4 april 2024 - 7:02

helaas zit hardlopen er niet meer in, ik ben gewoon versleten…

Reply
Kakel 4 april 2024 - 17:22

Hup, iedereen die meedoet! Iedere deelnemer is winnaar. Net als alle goede doelen. Dat wordt een spektakel.

Reply
Hans 4 april 2024 - 23:11

Het is t hopen dat de 47e Singelloop ook een mooie dag zal zijn met een zonnetje. Hans

Reply
rietepietz 5 april 2024 - 20:14

Maar niet, ik zou aan de beademing moeten eer ik halverwege ben. 😉

Reply
Nicky 9 april 2024 - 14:39

Helaas heb ik al een andere afspraak. Echt zo jammer 😉

Reply

Plaats een reactie