Home Feestdagen Olaf de Paashaas ging met dansschool De Rode Sneakerz 11 verzorgingshuizen langs

Olaf de Paashaas ging met dansschool De Rode Sneakerz 11 verzorgingshuizen langs

door Emile van Aelst

Tijdens de coronatijd trok Olaf Lepoeter zich het lot van de vrijwel opgesloten ouderen aan en ging in juni 2020 spontaan met een aantal artiesten langs bij verzorgingshuizen om in de tuin of voor de deur een feestje te bouwen voor de ouderen. Hij herhaalde dit in de Sinterklaastijd en beide keren waren de ouderen enorm blij met de aandacht. Na de coronatijd is Olaf de ouderen niet vergeten en gaat elk jaar bij een aantal verzorgingshuizen langs om onder andere paaseitjes te brengen. Kirsten Remmers zorgt de hele dag dat er verschillende dansgroepen van haar dansschool De Rode Sneakerz shows geven in alle verzorgingshuizen.

De ouderen genieten van  de dansshows en kleine kinderen vertederen bij ouderen natuurlijk altijd.

Er zijn momenten dat ik mij afvraag wie geniet er meer, Olaf of de ouderen. Ik denk dat ze allebei evenveel genieten.

Behalve paaseitjes heeft de Paashaas ook advocaat met slagroom bij zich. Kinderen van basisscholen in Leiderdorp en Leiden hebben tekeningen gemaakt. Het lijkt zo’n simpel iets, maar de ouderen zijn zo blij met de kindertekeningen dat is niet te geloven.

De Paashaas heeft voor iedereen aandacht en een vriendelijk woord.

Ondertussen hebben de kinderen een polonaise ingezet.

In de voorbereiding en op de achtergrond doet Bianca Lens heel veel werk voor de Paashaas, helaas kon ze er vandaag niet bij zijn. Onder het motto zonder moeder geen Bianca, kreeg haar moeder een knuffel en een extra handje paaseitjes 🙂

Er zijn mensen die ik alleen maar vrolijk ken. Ik ken deze kanjer al ruim 30 jaar en ook nog uit de tijd dat ik vrijwilligerswerk deed bij VTV Centrum Club 58. Altijd vrolijk en daar wordt ik weer vrolijk van.

Het volgende huis lag 200 meter verder dus dat hoefde niet met de auto.

Hohoho, oh nee dat is de tekst van de Kerstman, maar ik bedoel wel je hoofd opzetten he, anders lijk je wel een aangevreten chocolade paashaas.

Ook hier zaten de bewoners al te wachten en was het gelijk feest en leuk om elkaar weer terug te zien.

De Rode Sneakerz gaven weer een show, maar let even op het been van deze meedansende mevrouw. Ik heb net even geprobeerd, maar het kostte mij moeite hem ook zo hoog te krijgen.

Zowel de Paashaas als ik tekenen er voor om op die leeftijd nog zo kwiek te zijn. Je verteld natuurlijk niet hoe oud een dame is, maar ze vertrouwde mij toe dat het iets met een paar keer 40 is.

Het personeel wilde natuurlijk ook even met de Paashaas op de foto, hij komt per slot van rekening niet iedere dag langs. Hooguit een keer of twee per jaar.

Voor je het weet was het half uur alweer voorbij en moest de Paashaas er als een haas vandoor op weg naar het volgende huis.

Hieronder een korte fotoslideshow en een filmpje.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 1 april 2024 - 7:20

Dat lijkt me ook heerlijk om ook te kunnen doen. Helaas behoor ik straks waarschijnlijk ook tot die doelgroep.

Reply
די מריו 1 april 2024 - 17:18

zo super lief dat mensen die voor elkaar doen.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 1 april 2024 - 20:40

Die mevrouw kan vast nog wel haasje over doen. 😉 Mannen van jouw leeftijd eh….. nee, ik ga die grap niet maken. 😉

Reply
Nicky 1 april 2024 - 21:38

Zo leuk dit! Ik geloof inderdaad dat iedereen hiervan geniet.

Reply

Plaats een reactie