Home Leiden Sponsoruitje 33e Leiden Marathon in het teken van de Olympische spelen

Sponsoruitje 33e Leiden Marathon in het teken van de Olympische spelen

door Emile van Aelst

Het uitje voor de sponsors van  de Leiden Marathon stond gisteren in het teken van de Olympisch Spelen. In de uitnodiging werd al een hint gegeven door een ring die er bijzat. Wekenlang hadden de genodigden gegist wat het thema zou zijn, het werd bij aankomst bij het Marathonbureau al snel duidelijk. Zeker toen Edwin Haasbroek  het ‘Olympisch vuur’ aanstak.

Nadat iedereen weer naar binnen was, vertelde racedirecteur Tjeerd Scheffer dat het thema vandaag in het teken van de Olympische Spelen stond. Maar er wordt ook iets van jullie verwacht. Dit keer gaan we niet met de bus naar een locatie buiten Leiden, maar gaan we een stukje wandelen.

Even later liep een grote groep sponsoren richting, uhhhmmm dat was nog niet verteld.

Voorbijgangers keken raar op toen ze het lange lint van wandelaars zagen lopen over de Lage Rijndijk.

Er zijn natuurlijk altijd slimmerikken met voorkennis bij 🙂

Het eindpunt was Brasserie de Poort bij de Zijlpoort.

Uiteraard werd er eerst even geborreld.

Daarna zocht iedereen een plekje aan een van de tafels.

Mooi geregeld er was een plekje voor me vrijgehouden en een wijntje klaar gezet.

Tjeerd Scheffer hield een welkomst praatje met daarin een aantal nieuwtjes/wetenswaardigheden omtrent de 33e Leiden Marathon. Momenteel ligt de Leidse recordtijd 2.12.42 en bij de dames op 2.32.41. Om de strijd spannender te maken en aantrekkelijker voor de deelnemers is 1000 euro bonus voor degene die onder de 2.10 of 2.30 loopt. Ook voor de nummers twee en drie die binnen die tijden lopen is er een extra bonus.

Nog een nieuwtje de brug bij Molen de Valk heeft 1574 spijlen hetgeen verwijst naar het jaar van het Leids Ontzet. Het blijkt dat dit punt toevalligerwijs op 1.574 meter van de finish ligt. Daarom wordt deze afstand de Leidse mijl en komt er in samenwerking met de3 October Vereeniging een apart klassement voor.

Een beetje Olympische sport mocht vanavond natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dat marathonbureau medewerkers Mok en Tieske zich de afgelopen maanden gespecialiseerd hebben in het onderdeel ‘Ritmisch synchroon dansen’. In het filmpje onderaan is het eindresultaat te zien en of het voldoende is voor goud.

Sinds afgelopen jaar is de Leidse topatleet Noah Schutte ambassadeur van de Leiden Marathon. Helaas kon hij vanavond niet persoonlijk aanwezig zijn. Via een livestream met Los Angeles was hij er toch een beetje bij.

In Los Angeles liep hij afgelopen zaterdag de 10 km in 27.58.80 wat een verbetering van zijn persoonlijk record is. In het filmpje onderaan een  groot gedeelte van het live interview.

Na het interview met Noah Schutte stond het buffet klaar.

Ik fotografeer geen etende mensen dus jullie moeten me maar geloven dat het lekker was en iedereen genoot.

De Leidse toproeister Femke Dekker heeft drie keer meegedaan aan de Olympische Spelen. Ze vertelde een aantal mooie ins en outs over de deelname aan de spelen.

Meedoen is natuurlijk al het mooiste dat je als topsporter kan bereiken. Maar er is een groot verschil tussen winnen en niet winnen. Als je niet wint sta je niet meer in de belangstelling, mocht je terug naar huis en was er geen Holland Heineken House voor je.

In 2008 won ze met de Vrouwen Acht zilver. Een waanzinnige prestatie omdat ze in eerste instantie ver achter lagen. Op het laatste stuk kwamen ze verrassend terug en werden met een minimaal verschil tweede.

Na haar interessante en vooral boeiende verhaal kon iedereen vragen stellen, eens voelen hoe zwaar zo’n medaille is of hem zelfs even omhangen. Voor Tieske en Mok was dat natuurlijk niet nodig, die hadden al een medaille vanwege hun geweldige demonstratie eerder op de avond.

Het was weer een heel gezellig en interessant Marathonuitje dat werd afgesloten met een heerlijk dessert.

De Leiden Marathon is dit jaar op 11 en 12 mei. Zaterdag de wandeleditie en zondag de Marathon en de andere afstanden. Inschrijven en meer informatie vind je onder deze link.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 19 maart 2024 - 22:40

Hebben ze jou nou ook een medaille om gehangen voor al die kilometers die jij gemaakt hebt.

Love As always
Dimario

Reply
Hans 19 maart 2024 - 22:44

Het uitje voor de sponsors van de Leiden Marathon lijkt goed te zijn bevallen.
Je was weer van de partij, tijd voor een lintje. Hans

Reply
Sjoerd 20 maart 2024 - 7:26

Ik ben nooit verder gekomen dan de halve marathon en een aantal malen de Kennedymars. Door een knieblessure ben ik destijds moeten stoppen. Dit is ook de oorzaak van mijn knieblessure nu.

Reply
rietepietz 20 maart 2024 - 19:42

Fijn dat ze een plaats voor je vrij hielden, in je uppie eten is ook niet alles. 😉

Reply
Nicky 23 maart 2024 - 21:41

‘Uiteraard werd er eerst geborreld’ 🙂 🙂 🙂

Reply

Plaats een reactie