Home Cultuur Wintertango bij Dependans heeft zelfde warme sfeer als de Zomertango

Wintertango bij Dependans heeft zelfde warme sfeer als de Zomertango

door Emile van Aelst

Wie zomers op zaterdagmiddag door de Leidse Hout loopt zal vast wel eens verrast zijn door de zwoele tonen van de Tango. Al 18 jaar organiseert Dependans van eind april tot begin september elke zaterdagmiddag Tangosalons, tegenwoordig op podium de Waterlelie in de Leidse Hout. Ik ga elk jaar wel een paar keer kijken en de andere zaterdagen geniet ik van de muziek terwijl ik Happy uitlaat in het park.

De echte Tangoliefhebber wil natuurlijk ook in de winter dansen, daarom is er ook de Wintertango salon in het Mare College. Elke tweede zaterdag van de maand is er een Tangosalon.

Zodra de zaal openging liep de dansvloer vol. Ik heb eens op zitten letten, iedereen heeft het uiteraard helemaal naar het zin, maar kijkt tijdens het dansen erg serieus.

Je ziet aan alles dat iedereen helemaal op gaat in het dansen.

Er viel nog iets op, het is waarschijnlijk lastig om met een bril op te dansen. Ach zolang je goed geleid wordt geen probleem 🙂

De salons worden door organisator Mirjam van Niel, DJ en gastheer Peter Kooijman en Jan van der Hoeven verzorgt de techniek en opbouw van podia en dergelijke. Deze week had Peter Kooijman het makkelijker want er was een live optreden van Nuevo Nocturna.

Nuevo Nocturna bestaat uit Mirek Walton, Alexander Vocking, Charlotte Dupuis en voor vandaag hadden ze de bandeonist Malcolm Lagger Caldwell uitgenodigd.

Ze geven regelmatig mooie luisterconcerten, maar vanmiddag was gekozen voor dansbare muziek.

De dansvloer bleef dan ook het hele optreden goed gevuld.

Als je je ogen sloot, had je het gevoel ergens in Buenos Airos terecht gekomen te zijn. Ahhhh vandaar die brillen 🙂

Alsof ze rechtstreeks uit Argentinië komt, wat een prachtstem heeft Charlotte Dupuis.

Een heerlijke band, die hopelijk niet voor de laatste keer heeft opgetreden bij Dependans.

Zaterdag 13 april is de laatste wintertango, op Koningsdag begint de Zomertango in De Leidse Hout. Hieronder een korte fotoslideshow en een filmpje van afgelopen zaterdag.

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 13 maart 2024 - 7:32

Ik weet niet hoe Hans het weer voorspelt, maar het kijkt er hier echt niet op… alleen maar regen vandaag. We leven hier in het hoge zuiden met ons hoofd in de wolken.

Reply
Sjoerd 13 maart 2024 - 7:35

Oeps, een heel verkeerde reactie, dat krijg je als je wat later opstaat… Tango hebben we vroeger ook wel gedanst. helaas lukt dat nu niet meer, dat wordt meer de vloer aanvegen. Wel leuk dat er nog van de die hards zijn die dat nog wel kunnen.

Reply
די מריו 13 maart 2024 - 9:38

Ik heb het geprobeerd met en zonder bril.. ik kan nog steeds niet dansen.

Love as Always
Dimario

Reply
Kakel 13 maart 2024 - 15:58

Mijn ouders deden aan wedstrijddansen. ’s Avonds werd het meubilair aan kant gezet en geoefend. Meestal op de muziek van Mantovani. Het heeft bij mijn broer en mij volledig de danslust ontnomen (-: Leuke naam: Dependans.

Reply
rietepietz 13 maart 2024 - 21:00

Ik vond het vroeger ook een heerlijke dans maar die werd destijds toch een stuk pittiger gedanst. Maar hoofdzaak is dat ze er plezier in hebben.

Reply
Hans 13 maart 2024 - 22:11

Laat ze maar schuiven, men geniet er volop van.
Zo samen is het ook hart verwarmend. Hans

Reply
Nicky 14 maart 2024 - 7:53

Ziet er altijd zo mooi uit. Helaas kan ik niet dansen.

Reply

Plaats een reactie