Home Leiden Raadsels en rare bouwsels in De Leidse Hout

Raadsels en rare bouwsels in De Leidse Hout

door Emile van Aelst

Ik zeg het vaker, als je je ogen openhoud dan zie je de leukste en raarste dingen. Met een beetje gezonde fantasie erbij zorgt het zo nu en dan ook nog voor leuke of rare verhalen, of roept vragen op. Er zijn mensen die praten met bomen, op zich niets mis mee natuurlijk, er is zelfs een prinses die het doet.  Ze zeggen dat bomen gevoel hebben en met ze praten. Dat is helemaal leuk natuurlijk, maar pas wel een beetje op wat je zegt tegen een boom. Het is dat ik uit mijn ooghoek zag dat er iets was met een van de bomen in de Leidse Hout.

Ik weet niet wat hij te horen heeft gekregen, maar hij was kleddernat van het huilen. En tja een boom kan natuurlijk niet even weglopen om bij een andere boom uit te gaan huilen, dus ben ik maar een tijdje bij hem gaan staan. Ondanks mijn goede bedoelingen wilde de boom er waarschijnlijk niet over praten want hij zei niets, na een kwartiertje hield ik het maar voor gezien.

Regelmatig hangen er kaartjes of lintjes die gebruikt worden voor een puzzeltocht of spel. Ik moest eigenlijk de andere kant op, maar dit kaartje trok toch mijn aandacht.

Geen idee wat er op gestaan heeft, het zal er in elk geval wel al lang gehangen hebben.

Ik wilde verder lopen en zag toen de achterkant dat triggerde natuurlijk mijn fantasie. Zou het een foto geweest zijn van iemand die overleden is en graag in het park kwam, zou het de bruidsfoto van een overleden echtpaar zijn die hier ooit gemaakt is.

Zoiets houdt mij dan bezig he, hebben jullie dat ook of ben ik de enige gek die dat heeft. Iets waar je niet omheen kan en veel andere bezoekers van het park ook zal opvallen zijn de vreemde bouwsels.

Het lijken een soort hutten, maar ik zie er nooit kinderen bij.

De enige die een beetje een teken van leven heeft is dit bouwsel.

Bovenin hangen een aantal versierselen, maar volgens mij hangen die er al heel lang.

Sommige bouwsels vallen eerst niet op, als je gewoon even opzij kijkt.

Pas als je dichterbij komt zie dat het ook weer een bouwseltje is. Geen idee of ze er zomaar staan of dat ze ook echt nut hebben. Het zijn geen schuilplaatsen voor dieren, want behalve vogels, eenden, ratten en egels heb ik er nog nooit een ander beest gezien.

Oh ja en voor de ‘groene’ ridder die zijn schild verloren heeft, hij staat tweede pad, vierde boom rechts.

Ze vragen wel eens, gaat het niet vervelen elke dag hetzelfde rondje met Happy. Nee hoor, zolang je je ogen openhoudt en je fantasie laat werken is het elke dag weer een verrassing.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 14 maart 2024 - 7:15

Die boom heeft vast wel wat aan jouw steun gehad. Ik zal het eens aan hem vragen. Die hutten, vreemd, helemaal met die versiersels.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 14 maart 2024 - 7:43

Toch heb ik het idee dat ook hier de Leidse kabouters aan de slag zijn gegaan. Die foto was natuurlijk als eerbetoon aan een overleden kabouter.

Reply
Nicky 14 maart 2024 - 7:57

Klopt! Er is altijd wel iets te zien. Lief dat je die huilende boom even gezelschap hebt gehouden.

Reply
Hendrikus Hoogervorst 14 maart 2024 - 14:02

er is zoo veel leven rond boomen, betracht het met respekt!

Reply
rietepietz 14 maart 2024 - 19:40

Weet je zeker dat de boom huilde? Misschien was hij wel incontinent, no dat is óók wel een reden om te huilen natuurlijk. Je doet mij altijd een groot plezier met dit soort logjes en ja zeker, ik heb dat ook wel eens.

Reply
Kakel 15 maart 2024 - 17:34

Die boom heeft wel iets aan jouw steun gehad, hoor. Hij kon het je alleen niet vertellen…
Volgens mij maken volwassenen stiekem die bouwsels. Het is het kind in hen (-: Wat een heerlijke blog!

Reply

Plaats een reactie