Home Centrum De straat is van iedereen en niet van aanranders of verkrachters

De straat is van iedereen en niet van aanranders of verkrachters

door Emile van Aelst

Het is natuurlijk altijd fijn als je als stad in het nieuws bent, maar je wil niet in het nieuws komen omdat de laatste tijd een vrouw verkracht is en meerdere vrouwen aangerand of lastiggevallen zijn. Het gaat waarschijnlijk om meerdere daders. Studentenverenigingen zien er op toe dat vrouwelijke studentes niet alleen meer over straat gaan ’s nachts en ook de politie is extra alert. Dit is niet hoe Leiden is, hoort te zijn of hoe wij het willen hebben. In Leiden moet je als vrouw veilig over straat kunnen lopen, dag en nacht. En niet alleen als vrouw, maar ook ouderen, homo’s, lesbo’s, transseksuelen nou ja kortom iedereen. Om duidelijk te maken dat de straat van iedereen is wordt er zaterdagavond een protestmars gehouden. Iedereen wordt uitgenodigd een rondje over de Breestraat en Haarlemmerstraat mee te lopen. De Protestmars start om 23.59 uur vanaf het Stadhuis.

Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering vanavond deed ook burgemeester Peter van der Velden een oproep solidair te zijn met dit protest.

 

Er staat aanmelden op het affiche maar dat is niet nodig. Het zou een mooi signaal zijn als we zaterdagavond om 23.59 even uit huis of de kroeg komen om massaal te laten zien dat de straat van iedereen is en we dit soort walgelijke toestanden niet willen hebben in Leiden.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

די מריו 8 maart 2024 - 6:59

De straat is inderdaad van iedereen en nooit van mensen die kwaad willen. Hopelijk vinden ze de daders snel. Dat zou ook een mooi signaal zijn.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 8 maart 2024 - 7:34

Ik vrees dat alleen protesteren weinig oplevert, iedereen die meeloopt is het er mee eens, ook zonder die mars. De enige oplossing is de daders pakken.

Reply
Kakel 8 maart 2024 - 18:17

Een mars geeft een gevoel van verbondenheid en gezamenlijk verzet. Wanneer je niets doet, verandert er zeker niets. De straat is zeker van iedereen. Hopelijk worden de daders snel gepakt. Dat geeft het grootste gevoel van veiligheid.

Reply
rietepietz 8 maart 2024 - 18:19

Ik sluit me bij Sjoerd aan maar natuurlijk, wie zich er goed bij voelt hoeft het voor mij niet te laten. Heel toevallig was ik vanmiddag nog even voor een bliksemwinkelbezoekje in de Breestraat.

Reply
De Top 50 Vrouwen Leiden – Leidse Glibber 9 maart 2024 - 23:19

[…] De Top 50 Vrouwen Leiden Presentatie Lentenummer LEVEN Magazine en gelijk hebben we… De straat is van iedereen en niet van… Jamsessies in Café de Plantage zijn elke keer… Regionale opvang voor jongeren van 16 tot […]

Reply
Hans 10 maart 2024 - 11:51

Ik zag de mars net op het nieuws, inderdaad ook de straat is van de vrouw.
Walgelijk dat dit gebeurd en men dit vrouwen aandoet.
Zag je in beeld foto’s maken van de protesttocht. Hans

Reply
300 Deelnemers aan nachtelijke protestmars tegen aanranding en verkrachting in Leiden – Leidse Glibber 10 maart 2024 - 22:23

[…] en… De Top 50 Vrouwen Leiden Presentatie Lentenummer LEVEN Magazine en gelijk hebben we… De straat is van iedereen en niet van… Jamsessies in Café de Plantage zijn elke keer… Regionale opvang voor jongeren van 16 tot […]

Reply
Nicky 13 maart 2024 - 16:23

Ik denk inderdaad ook dat een mars niet helpt. Maar wat dan wel de oplossing is, weet ik ook niet. Begint het niet bij de opvoeding? Ik heb geen idee.

Reply

Plaats een reactie