Home Centrum LIB 2024 Leven in de Brouwerij, twee dagen genieten van bier, bier en nog eens bier

LIB 2024 Leven in de Brouwerij, twee dagen genieten van bier, bier en nog eens bier

door Emile van Aelst

30 Brouwers, meer dan 100 verschillende bieren, twee zalen en twee dagen, dat waren de ingrediënten voor het LIB festival 2024. Twee dagen lang was de Stadsgehoorzaal het domein van de bierliefhebbers.

Het LIB brengt echt Leven in de Brouwerij, zelfs het muntjes kopen is al een feestje 🙂

Ook onze oosterburen waren present met een aantal mooie bieren.

Mijn vaste fotobomb lukte het ook weer er op te komen.

De vraag naar speciaalbieren blijft elk jaar stijgen, vandaar dat ook de keuze steeds groter wordt. Ook komen er steeds meer afgeleide producten op de markt zoals bijvoorbeeld ‘Mede’ dat in Asturië, Noord Spanje, gebrouwen wordt. Mede valt onder de wijnen, maar is gebrouwen als bier. Ik heb het even gegoogled en het is een heel verhaal, te lang om hier neer te zetten. Enige is dat ik het nu jammer vindt dat ik het niet geproefd heb.

Even dichter bij huis zijn de stands op het Leidse Podium en het blijkt dat er ook in Leiden cider wordt gemaakt door The Bearded Cidermaker.

Ik liep letterlijk en figuurlijk Nancy tegen het lijf en die had twee belangrijke dingen. Ze wilde met de Bearded Cidermaker op de foto en ik moest van haar een van de ciders proeven. Beide vragen waren geen probleem 🙂

Uiteraard stond ook brouwerij Leidsch Bier op het Leidse podium, zij zijn elk jaar op het LIB te vinden.

Een kopstoot is weer helemaal terug. Voor wie het niet kent, een kopstoot is een biertje met een borreltje. In café van Goyen Jeneverhuis kan je alle smaken proeven en natuurlijk ook het Leidse merk Van Hout.

Sinds hun 25 jarig bestaan zijn de Stamgasten begonnen met bier brouwen. Eind december presenteerden zij hun derde bier. Tijdens het LIB kon het grote publiek hun bieren proeven.

Leids bier en feest trekt Leidse jongetjes aan 🙂

In het verleden wilde het nog wel eens te druk zijn, sinds een paar jaar is dat opgevangen door te werken met verschillende shifts. Het LIB is nu verdeeld in drie delen, zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag, hierdoor is het niet te vol en blijft het overzichtelijk.

Alhoewel sommige geen enkele moeite hebben om overzicht te houden.

Boven in de Breezaal was het ook gezellig druk.

Ik hoorde iemand zeggen dat daar een ander soort publiek was. Misschien dat de zaal een andere uitstraling heeft, maar het was hetzelfde publiek als beneden. Zelfs mijn fotobomb was er alleen die had zijn hoody uitgedaan vanwege de warmte.

Ook de Leidse jongetjes waren boven te vinden,  maar ja zoals ik al zei, bier en feest en je komt ze tegen al is het in een iets andere samenstelling.

Het waren voor de echte bierliefhebbers weer twee smakelijke dagen.

In het filmpje/fotoslideshow hieronder kan je de sfeer proeven zonder dronken te worden.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 4 maart 2024 - 7:22

Die foto van het overzicht van die grote jongens vind ik super, moet je dat kereltje links zien kijken Vol ontzag met een tikkeltje vrees.

Reply
די מריו 4 maart 2024 - 9:28

zo’n speciaal biertje moet kunnen op zijn tijd. Het is er goed druk.

Love as always
Dimario

Reply
Zwart 4 maart 2024 - 12:30

Het was weer een groot feest. En Emile zegt wel dat hij ons tegen komt als er bier in de buurt is maar wij komen Emile ook altijd tegen als er bier en gezelligheid in de buurt is. Hoe zou dat nu komen?

Reply
Emile van Aelst 4 maart 2024 - 12:55

ja daar moet toch een verklaring voor zijn, misschien tijdens een biertje eens uitzoeken hoe dat zit 🙂

Reply
rietepietz 4 maart 2024 - 18:09

Echt iets voor de liefhebber, dat is duidelijk te zien. 😉

Reply
Nicky 9 maart 2024 - 16:08

Ik lust nog steeds geen bier. Maar volgens mij was het vooral gezellig

Reply

Plaats een reactie