Home Leiden De zon scheen vandaag, krantje lezen op het terras was dat even wennen

De zon scheen vandaag, krantje lezen op het terras was dat even wennen

door Emile van Aelst

Ze hadden voorspeld dat de zon zou schijnen vandaag, maar ja of dat dan ook gebeurt is altijd afwachten. Voor de eerste keer dit jaar kon ik vanmorgen de krant lezen op het terras. Kopje koffie erbij, laat de lente maar komen.

Happy liep ook wat rond te draaien maar wist nog niet of ze nu binnen of buiten ging liggen.

Duidelijk een tijd niet echt op het terras geweest. Onder de tafel lag nog een zak met haar van Happy, resultaat van destijds een weekje borstelen. Ik had duidelijk een paar narcisbolletjes los in een potje gegooid onder de tafel.

Die hebben niet gewacht of ze ooit de grond nog ingingen, maar zijn gewoon een eigen leven gaan lijden.

De haren daar zou een enthousiasteling een mooie trui van hebben kunnen breien, pech het ligt nu in de vuilcontainer.

Het werd nu ook tijd dat de verlichting opgeruimd werd. Het brandde uiteraard al sinds begin januari niet meer, maar ik had het laten hangen om een foto te maken als er een pak sneeuw op de reling lag. Dat gaat hem dus dit jaar niet meer worden en heb ik het maar weggehaald.

Het viel me opeens op dat de tulpen ook omhoog gekomen zijn.

Voor mij mag de lente nu komen.

Nog een goed plan vanmiddag op het terras gaan zitten van het Theehuis in de Leidse Hout nadat ik Happy uitgelaten had.  Toen ik Happy uitliet kwam ik er achter dat Oegstgeestenaren toch niet zo rijk zijn als ik altijd dacht. Vorige week maakte ik een foto van een bosje narcissen in de Leidse Hout.

Wat denk je, iemand heeft ze geplukt om ze niet te hoeven kopen.

De zon scheen nog steeds dus snel naar het Theehuis. Fijn dat de hertjes mogen blijven en ik zag nu dat er inderdaad weer een bok bij loopt.

Nou ja bokje, ik denk dat hij opgegroeid is in Madurodam en nu hier meer ruimte voor een gewei heeft. Die twee sprietjes noem ik geen gewei, nou ja zolang hij maar kan doen waarom hij er is 🙂

Ik had pech net op het moment dat ik op het terras wilde gaan zitten was de zon weg.

In de speeltuin had je nu nog alle ruimte.

Het leek voor ik kwam zo heerlijk, maar toch maar even binnen gaan zitten.

Het terras lukte me dan net niet, maar het eerste lentegevoel was er toch vandaag.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 28 februari 2024 - 7:22

Vandaag dacht ik ook nog, dus misschien ga ik thuis wel even de tuin in. Vast winterklaar maken voor volgende winter.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 28 februari 2024 - 7:28

Geluk zit in een klein hoekje. Hier was het de hele dag grauw en grijs.

Reply
rietepietz 28 februari 2024 - 16:26

Haal die pluk hondenhaar snel uit de container, die had je gewoon moeten laten liggen . Vogels zijn gek op hondenharen om een nestje mee te maken en binnenkort gaan ze daar al mee aan de slag.

Reply
Kakel 28 februari 2024 - 17:45

Van gekkigheid wist ik niet wat ik het eerst wilde doen toen ik de zon zag schijnen. Je denkt toch: innen, voordat het “op” is. Nou ja, narcissen meenemen uit het bos…Dan hebben die bij jou het toch beter getroffen (-:

Reply
Hans 28 februari 2024 - 21:16

Je hebt een prachtig zonnig balkon Emile, die mis ik wel.
Straks ook weer mooier weer om naar buiten te gaan. Hans

Reply
Nicky 2 maart 2024 - 14:16

Heerlijk! Ik zit nu ook op mijn balkonnetje.

Reply

Plaats een reactie