Home Centrum Verbouwde LOT, zonder walvis, een LOT uit de loterij

Verbouwde LOT, zonder walvis, een LOT uit de loterij

door Emile van Aelst

Dat was even schrikken toen ik een paar weken geleden over de Haven reed en zag dat ‘Lot en de Walvis’ gesloten was. Het is een van de restaurants die gewoon bij het nieuwe Leiden horen. Er zijn de laatste 15 jaar veel nieuwe restaurants geopend, waarvan een aantal niet meer weg te denken zijn. Vandaar dat ik schrok toen ik zag dat het dicht was en er hard verbouwd werd. In plaats dat ik eerst even informeer, flitsen er allemaal foto’s door mijn hoofd van de geweldige opening in juni 2015 waar toute Leiden aanwezig was. En met toutes bedoel ik dan ook toutes van ondernemers, horecacollega’s tot en met cabaretiers aan toe 🙂Toch maar even geïnformeerd bij Lizzy Schoo, marketingmanager van De Horeca Groep, die mij gelukkig gerust kon stellen. Nee joh we zitten in een hele grote verbouwing en gaan verder als alleen maar LOT, we laten die walvis lekker zwemmen. Ik stuur je een paar foto’s en je moet eerdaags even komen kijken. Ongelooflijk bijna de hele inrichting was gestript , maar het is wel weer geweldig opgebouwd.

Ik ging twee weken geleden even kijken toen ze net wilden opengaan en inderdaad het is echt heel mooi geworden.

Er staan behoorlijk veel tafels en toch zit je niet bovenop elkaar.

Nieuwe frisse inrichting en inderdaad die olijfboom is prachtig.

Ook het restaurantgedeelte achterin bij het water is helemaal veranderd.

Er was een heel flauw zonnetje, dus zaten er ook mensen op het terras te genieten van het uitzicht op het water en de haven.

Eens in de anderhalf à twee maanden ga ik lunchen met Marjolijn van der Jagt, dorpsmarketeer Oegstgeest, om elkaar een beetje bij te praten wat er in Leiden en Oegstgeest gaat gebeuren. Het was dan ook niet toevallig dat ik voorstelde nu naar LOT te gaan. Het ziet er wel mooi uit, maar wilde natuurlijk ook de nieuwe kaart wel proberen.

Het zijn allemaal kleine gerechtjes geworden en goed geschikt voor sharing dinner. Marjolijn koos de krab met Sushi rijst, Avocado, Tobiko, Komkommer, en Kewpie.

Zelf koos ik voor de dun gesneden roastbeef met zwarte peper aïoli,
gefrituurde knoflook en Sambai truffel.

We hebben heerlijk gegeten en gezellig bijgekletst, altijd fijn om het nuttige met het aangename te verenigen.

En laat nu maar snel het voorjaar komen om te genieten van het terras en de haven.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 23 februari 2024 - 7:04

Dat ziet er goed uit, lekker eten in een mooie omgeving, wat wil je nog meer.

Reply
די מריו 23 februari 2024 - 7:25

Jij hebt ook altijd pech he.. moet je weer lekker uit eten en dan ook nog op zo’n plek waar het er goed uit ziet. Het eten ziet er ook lekker uit trouwens.

Love As always
Dimario

Reply
Maarten Kersten 23 februari 2024 - 14:31

Leuk stuk Emile, maar waarom die walvis nu via de Haven terug moet zwemmen naar de Noordzee is me niet duidelijk. Overigens is me ook nooit duidelijk geworden waarom deze indertijd wél daar mocht aanmeren…
Ik vond dat desondanks juist wel een leuke, schilderachtige naam…

Reply
rietepietz 23 februari 2024 - 16:32

Jij was weer goed onder de pannen, eet je ook wel eens thuis? 😉

Reply
Nicky 27 februari 2024 - 8:08

Prachtige zaak. En inderdaad, laat de lente maar komen.

Reply

Plaats een reactie