Home Leiden Mooi vervolg op verrassingsfeest Edwin van Diemen voor de Bontius Stichting van het LUMC

Mooi vervolg op verrassingsfeest Edwin van Diemen voor de Bontius Stichting van het LUMC

door Emile van Aelst

Vorige week schreef ik over het verrassingsfeest voor Edwin van Diemen ter gelegenheid van zijn pensionering.  De organisatoren hadden gevraagd om in plaats van cadeaus een donatie te doen aan de Bontius Stichting omdat Edwin toch al vrijwel alles heeft wat zijn hartje begeert. Ondanks de oproep waren er toch vele cadeaus, vandaag bleek dat de gasten ook de donatie niet vergeten waren. Dr. Wilma Mesker en Annemieke Biesheuvel waren namens de Bontius Stichting naar van Diemen gekomen om te horen wat de opbrengst was. Voor het bedrag bekend gemaakt werd legde Wilma Mesker uit wat de Bontius Stichting doet en waar het geld voor gebruikt gaat worden.

Het werk van dr. Mesker wordt gesteund door de Bontius Stichting. Zij en haar medewerkers doen onderzoek naar vroegtijdig opsporen van kanker door middel van een bloedtest.

Kanker vroeg opsporen kan de kans op genezing vergroten. Wij willen een eenvoudige en betrouwbare bloedtest ontwikkelen die borst- dikkedarm en alvleesklierkanker opspoort als de ziekte nog in een voor- of beginstadium is. We kunnen al vroeg veranderingen in het bloed zien, en vroege opsporing kan levens redden. Door eiwitprofielen in het bloed in kaart te brengen willen we kunnen vaststellen welke patienten kanker hebben en een behandelplan op maat aanbieden. Voor meer informatie: Vroege opsporing kanker met bloedtest | LUMC Campagne

Annemiek Biesheuvel vertelde dat de Bontius Stichting fondsen werft voor innovatief wetenschappelijk onderzoek in het LUMC. Zo kunnen wij ziektes dichter bij genezing brengen.

Na de uitleg kwam het spannendste moment, het uitreiken van de cheques. Daarvoor gingen we naar beneden waar een leukere achtergrond was dan in de kantine.

Iedereen was beneden en we konden beginnen.

Een spannend moment voor Wilma en Annemiek.

Wow de gasten van het feest hadden 4.780,20 euro gedoneerd.

Edwin had nog een verrassing, hij verdubbelde het bedrag.

Een prachtige opbrengst voor een heel mooi doel.

De dames waren overrompeld door dit mooie bedrag en er een beetje beduusd van.

Uiteraard werd Edwin bedankt voor de verdubbelaar, maar ook de organisatoren van het verrassingsfeest die dit doel hadden uitgekozen.

Omdat de cheques op de fiets een beetje moeilijk mee te nemen waren, brengt Richard Mieremet ze maandag langs omdat ze toch aan het werk zijn op het terrein van het LUMC.

Een mooier afscheid van zijn werkzame leven kon Edwin zich niet indenken.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 17 februari 2024 - 7:26

ik vraag me dan altijd af, wie heeft er een bedrag met 20 cent gestort. Maar maakt niet uit. Een mooi bedrag en ook nog de verdubbellaar in gezet.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 17 februari 2024 - 7:28

Wauw, dat is mooi gedaan… Daar kan ik alleen maar respect voor hebben.

Reply
rietepietz 17 februari 2024 - 19:02

Een mooi bedrag en ook vraag vraag me af wie er geen rond bedrag stort. 😉

Reply
Hans 17 februari 2024 - 22:11

Dat is een mooie actie, die ook het nodige heeft opgeleverd. Hans

Reply
Nicky 20 februari 2024 - 22:06

Prachtig! Het valt me wel vaker op: gulle gevers daar in Leiden.

Reply

Plaats een reactie