Home Centrum Lekker groen in de binnenstad

Lekker groen in de binnenstad

door Emile van Aelst

Ik was laatst iets te vroeg voor een afspraak en reed daarom wat rond in de buurt van de Groenesteeg en de Vestestraat. Zomers is het daar een grote groene oase, maar ook nu ziet het er best mooi uit.

De potten laten zien dat we echt richting voorjaar gaan en de eerste krokussen en andere bloemen komen voorzichtig naar boven.

Ook de Vestestraat is ondanks de winter nu al een groene oase, kan je berekenen hoe het er in de zomer uitziet.In het achterste gedeelte van de straat staan tientallen potten met bloemen en planten die eerdaags allemaal groen en kleurig gaan worden.

Ik ga het komende maanden een beetje in de gaten houden en zo nu en dan eens kijken hoe het eruit ziet.

Ook langs de Herengracht staan op veel plekken potten en plantenbakken.

Het is in die buurt gewoon een mooi stukje groen Leiden, dankzij particulier initiatief. NB; ik had deze blog klaar staan voor als ik het te druk had. De foto’s zijn van twee weken geleden, ik denk dat de sneeuwklokjes nu wel zullen bloeien.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 14 februari 2024 - 7:30

Mijn huis ziet er in zomer en winter ook zo uit. Het geeft eigenlijk aan dat er te weinig groen in de nabije omgeving is. En het is gewoon leuk. Helaas ben ik de enige in de straat, Gelukkig gaat de gemeente ook met een boor om mijn huis bij het sproeien. Onkruid haal ik zelf op tijd weg.

Reply
די מריו 14 februari 2024 - 8:38

Ik hou wel van groen. Mijn haag rechts heeft niet zoveel groen, maar dat duurt niet lang meer. Links zijn wel groen blijvende heggen. Nog even, je ziet al blaadjes her en der verschijnen.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 14 februari 2024 - 13:07

Voor bomen zijn de straatjes te smal , fijn dat de bewoners toçh voor wat groen zorgen. Het is best veel werk om al die potten bij te houden.

Reply
Kakel 14 februari 2024 - 17:30

Echte dorpse straatjes in een grote stad. Het lijkt me heerlijk in zo’n straatje te wonen, met bewoners die van groen genieten.

Reply
Nicky 19 februari 2024 - 21:46

Ik houd wel van zulke straatjes.

Reply

Plaats een reactie