Home Centrum David Linszen wint Studenten-, Publieks- en Juryprijs van het Leids Cabaret Festival 2024

David Linszen wint Studenten-, Publieks- en Juryprijs van het Leids Cabaret Festival 2024

door Emile van Aelst

David Linszen presteerde het zaterdagavond om op grandioze wijze het Leids Cabaret Festival 2024 te winnen. Hij sleepte alle drie de prijzen in de wacht, een duidelijkere winnaar kan je niet hebben. Het niveau lag dit jaar erg hoog en om dan alle drie de prijzen te pakken is uniek, maar de andere finalisten gaan we ook zeker weten op de grote podia’s terugzien de komende jaren.

Als eerste werd de Studentenprijs bekend gemaakt, daarna de Publieksprijs en toen als klap op de vuurpijl de Juryprijs. Michiel Keller zette de drie uitslagen even achter elkaar 🙂

Maar voor het zover was hadden we al een lange en mooie avond achter de rug. Ook deze avond organiseerden de studenten van Augustinus weer een Buitenfestival voor de deur van de Schouwburg.

Het was gelukkig droog waardoor veel publiek buiten bleef tot de finale begon.

Ondanks dat Hermes Ahmadi de voorrondes niet overleefde, had hij toch een geweldige week in Leiden vertelde hij.

De band zorgde voor een lekker festivalsfeertje voor de deur.

In de Schouwburg waren veel bekende gezichten uit theaterland. Jochem Myjer is Ambassadeur van het Leids Cabaret Festival en was daarom uiteraard ook aanwezig.

DJ Merel Kortekaas zorgde voor lekkere muziek en dat brak de spanning bij familie en vrienden van de finalisten een beetje.

Afspraak was om uiteraard tijdens de finale en het gastoptreden van Ellen van Damme niet te fotograferen, in de pauze schoot ik wel een paar foto’s en filmpjes van het stemmen door het publiek.

Op elke stoel lag een stembriefje dat in de pauze in de boxen gedaan kon worden.

Marlijn Kok gaf een korte uitleg aan de studenten op de eerste rij.

Op het moment dat de uitslag bekend gemaakt wordt, dan richt je de fles omhoog en draait de bodem naar rechts dan knalt de confetti eruit.

Het is wat he, denk je dat je een fles champagne krijgt, is het confetti.

Na het geweldige optreden van Ellen ten Damme kwam presentator Jan Jaap van der Wal weer het podium op en konden de uitslagen bekend gemaakt worden.

Als eerste de Studentenjury bestaande uit Fleur de Schepper, L.S.V. Minerva, Philip van Zeist, L.V.V.S. Augustinus, Yannick Versteeg, A.L.S.V. Quintus en Tessa Philippa, A.L.S.R.V. Asopos de Vliet.

Het publiek keek gespannen toe, wie er met de studentenprijs vandoor zou gaan. David Linszen brulde de jury.

David stond trots en ook een beetje verlegen te lachen om deze prijs.

Notaris Erna Kortlang kwam het podium op met de uitslag en de prijs van de Publieksjury. In de pauze had ik al een beetje een idee gekregen dat David Linszen het ging worden.

Zoals we ondertussen weten werd het David Linszen, naderhand hoorde ik dat het heel dichtbij elkaar lag en er een verschil van slechts twintig stemmen was.

Wat zou de Jury bestaande uit Niek Barendsen, regisseur, schrijver en acteur, Fleur Boots, producent en impressario Sjoege Management, Foot Nicolas, programmeur De Kleine Komedie en Nina de la Parra, performer, schrijver en zangeres beslist hebben.

De spanning in het publiek, waar veel familie en bekenden van de deelnemers zaten, steeg tot een hoogtepunt.

Voor de uitslag bekend werd gemaakt, lazen de Niek Barendsen en Nina de la Parra de juryrapporten voor, waar ook uit bleek dat het niveau dit jaar enorm hoog lag. Eindconclusie, de Jury had unaniem beslist dat David Linszen winnaar was van het Leids Cabaret Festival 2024.

David was duidelijk overdonderd door dit ongekende succes.

Na de uitslag werd hij op het podium natuurlijk bedolven onder de felicitaties en moest hij op allerlei plekken poseren voor de fotografen.

Het was gezellig en druk op het podium.

De Jury proostte op het mooie resultaat van het festival.

De studenten van Augustinus, die dit jaar als vrijwilligers meewerkten aan het festival, hadden ook alle reden voor een feestje op het podium.

TobiasTonch, die afviel na de voorrondes, kwam ook feliciteren en ook hij had een geweldige week in Leiden gehad.

Hermes Ahmadi kwam, voor hij vertrok richting Eindhoven, Irene Pronk, directeur Stadsgehoorzaal/Leidse Schouwburg, bedanken voor de geweldige sfeer en organisatie.

Nina de la Parra is al jaren fan van Ellen ten Damme.

Dan wil je natuurlijk best wel even samen op de foto.

Na het feestje op het podium bleef het nog lang gezellig in de foyer.

Fijn als je drie prijzen hebt gewonnen, maar je moet het ook nog allemaal mee naar huis sjouwen.

De finalisten gaan de komende maanden op tournee door Nederland, als ze in de buurt komen is het zeker aan te raden een avondje naar het theater te gaan.

Hieronder nog een filmpje van het Buitenfestival, de pauze en het dankwoord van de winnaar David Lintszen. Daaronder nog een fotoslideshow met sfeerfoto’s.

Hier nog wat sfeerfoto’s.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 12 februari 2024 - 7:17

Unaniem, een hele prestatie en proficiat voor David. Ze komen helaas niet echt in de buurt.

Reply
rietepietz 12 februari 2024 - 13:48

Daar gaan we dus zéker meer van horen. Na de beslissing van vorig jaar, om géén festival te houden wegens gebrek aan talent is er dit jaar géén gebrek aan talent.

Reply
Nicky 15 februari 2024 - 7:53

Laten we die naam maar onthouden. En wat een mooi feest weer.

Reply
Jack van den Bercken ontving, als eerste theatertechnicus in Nederland, de Diamanten Krommer – Leidse Glibber 3 juni 2024 - 0:17

[…] het slotapplaus van de laatste voorstelling van de Finalistentoer van het Leids Cabaret Festival. De drie finalisten van het Leids Cabaret Festival 2024 zijn de afgelopen maanden langs de Nederlandse theaters getrokken en eindigden de toer in Leiden […]

Reply
Jack van der Bercken ontving, als eerste theatertechnicus in Nederland, de Diamanten Krommer – Leidse Glibber - Word Europe News 3 juni 2024 - 6:28

[…] het slotapplaus van de laatste voorstelling van de Finalistentoer van het Leids Cabaret Festival. De drie finalisten van het Leids Cabaret Festival 2024 zijn de afgelopen maanden langs de Nederlandse theaters getrokken en eindigden de toer in Leiden […]

Reply
Jack van der Bercken ontving, als eerste theatertechnicus in Nederland, de Diamanten Krommer – Leidse Glibber - hura-huranews 3 juni 2024 - 6:30

[…] het slotapplaus van de laatste voorstelling van de Finalistentoer van het Leids Cabaret Festival. De drie finalisten van het Leids Cabaret Festival 2024 zijn de afgelopen maanden langs de Nederlandse theaters getrokken en eindigden de toer in Leiden […]

Reply

Plaats een reactie