Home Overig Tientjesfeest al vijftig keer een parel in het Leidse uitgaansleven

Tientjesfeest al vijftig keer een parel in het Leidse uitgaansleven

door Emile van Aelst

Ik heb de naam dat ik overal ben en alles ken, zelf zwak ik dat vaak af want ik ben echt niet overal en ken niet alles. Zo was ik vrijdagavond bij de 50e editie van het ‘Tientjesfeest’ dat al 25 jaar bestaat, alleen ik kende het niet. Omdat ik eerst een andere afspraak had kwam ik helaas pas tegen het eind binnen. Van Inge Prevoo heb ik daarom vier foto’s geleend en kreeg extra info van Maria van Reijen en Marry Heemskerk.

Eind jaren negentig namen een aantal 40+ Leidenaars het initiatief zelf een dansfeest te organiseren omdat er voor die leeftijdsgroep weinig tot niets te doen was in Leiden op dans- en feestgebied. De opzet was zowel uniek als simpel. Het werd een besloten feest en de organisatoren verkochten voor een tientje een kaartje aan vrienden en bekenden. Zo wist je van te voren wie er en hoeveel mensen kwamen en van het opgehaalde geld werd een locatie gehuurd, een DJ, hapjes en soms een band geregeld.

Na betaling kreeg je een paar dagen later je kaart thuis bezorgd of via je vrienden.

Ik zag vrijdag dat ik eigenlijk de meeste mensen wel kende die er aanwezig waren.

De opvallende DJ wist iedereen op de dansvloer te krijgen en te houden.

Je zal maar jarig tijdens het feest, dan kom je natuurlijk niet onder lang zal Ineke leven uit .

Helaas heb ik het optreden van de band The Day After gemist. Vaste zangeres Esther was ziek en werd vervangen door Inge Prevoo die in één dag alle nummers uit haar hoofd leerde. Ik hoorde van het publiek dat het leek alsof ze al jaren met de band zong.

Zodra je met je camera loopt wil natuurlijk vrijwel iedereen op de foto.

Altijd leuk om wat foto’s te nemen.

Het was duidelijk dat iedereen het naar het zin had.

Ook in de bar kwam ik meerdere bekenden tegen.

En voerde een paar fijne gesprekken, want ook dat was mogelijk op het Tientjesfeest.

Een heerlijk feest waar ik zeker weten de volgende keer de hele avond naartoe ga. Complimenten aan Karin Hubeek, Maria van Reijen en Maarten van der Plas, de organisatoren van het 50e Tientjesfeest.

Al was ik laat, gelukkig heb ik nog een paar foto’s van het feest kunnen nemen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 29 januari 2024 - 7:12

Een feest op z’n tijd is leuk. Maar een dansfeest is aan mij niet besteed.

Reply
די מריו 29 januari 2024 - 9:25

Leuk.. ik denk dat je volgend jaar wel eerder binnen bent.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 29 januari 2024 - 20:02

Nee jij zal er géén bekenden tegenkomen. 😉 Maar an de foto’s is niet te zien dat het een dansfeest is, weinig dansbeweging.

Reply
Janneke Koers 31 januari 2024 - 15:44

Toch hele leuke foto’s gemaakt Emile. Dankjewel dat je er was!

Reply
Nicky 2 februari 2024 - 21:40

Leuk idee! En succesvol aangezien het al zolang bestaat.

Reply

Plaats een reactie