Home Centrum Cheque van 2.500 euro voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis tijdens vrijwilligersborrel Drijvende IJsbaan 2023-2024

Cheque van 2.500 euro voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis tijdens vrijwilligersborrel Drijvende IJsbaan 2023-2024

door Emile van Aelst

Het is ongeveer 8 graden en morgen zelfs 11, de zon schijnt en niets doet ons vandaag nog aan de winter denken. Donderdagavond werd er in restaurant Broers volop aan de winter gedacht en over gepraat, tijdens de bedankborrel voor de vrijwilligers van de Drijvende IJsbaan.

Voor alle vrijwilligers stond het speciale IJsmeesters Goud Winterbier klaar om mee te namen na afloop. Voor wie geen bier wilde stond er wijn of een alcoholvrije verrassing.

Er werd goed voor de vrijwilligers gezorgd en dat hadden ze ook wel verdiend na ruim een maand werken op de ijsbaan.

De zaak is sinds november open en ziet er goed uit, met ook vriendelijk personeel.

Over vriendelijk gesproken, Nick van Buul en Joke van der Poel zie ik eigenlijk altijd alleen maar lachen.

Je zou bijna denken dat Jeroen Weijermars nog steeds het idee had dat hij op de ijsbaan stond.

Het bleek een shawl te zijn die Joke had gemaakt. Naast de Joke truien hebben we nu dus ook schijnbaar Joke shawls, maar wel in dezelfde trant als de truien.

Alle evenementen die de Stichting Sport in Beeld organiseert staan er op.

Jeroen nam het woord om kort (dat beloofde hij) terug te kijken op de Drijvende IJsbaan en het bedrag voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis bekend te maken.

Ik vroeg Jeroen mij even de getallen door te sturen. Vanmiddag stuurde hij mij alle getallen en die zijn best indrukwekkend. Bezoekers, net als vorig jaar zo’n 25.000. Waarvan 3.500 schoolschaatsers, 25 deelnemers aan skating blind en een kleine 100 bezoekers voor het prikkelarm schaatsen. 200 Ketelcurlers op drie avonden waarvan ruim 50 studenten op de studenten Ketelcurling avonden.
We zijn 310 uur open geweest in vier weken tijd. Tijdens die openingstijden hebben we ruim 3.800 uur vrijwilligerswerk verzet. Op- en afbouw is nog eens 225 uur waarbij de voorbereidingen die lopen van februari tot en met november dan niet meegerekend worden. Het werk is verzet door 110 vrijwilligers waarvan 30 onder de 25 jaar (incl. 15 gymnasium leerlingen die hun maatschappelijke stage hebben gelopen)
Materiaal 125 pontons, ijsvloeroppervlak 560m2 en een tent van 50 meter lang en 15 meter breed en 6 pagode tenten van 5×5 meter en 150 rubbermatten.

Het is natuurlijk onmogelijk om iedereen apart te benoemen of naar voren te halen, uiteraard werd Joke bedankt voor de shawl.

Op de zaterdagen waren er familieochtenden, eerlijk gezegd liep het de eerste week niet echt goed. De 18 jarige Jennifer Wijnen bood spontaan aan om de organisatie van de familieochtenden op zich te nemen.

Maar niet alles verliep op rolletjes. Er was door Franka van den Bergh, chef decoratieteam, geklaagd dat er geen roze ijsmutsen waren 馃檪

Voor Stichting Sport in Beeld is er nooit een brug, of in dit geval een ijsmuts, te ver en daarom bood Thijs Weijermars een roze ijsmuts aan.

Tijdens de Drijvende IJsbaan kon het publiek hun statiegeldbeker doneren aan het Willem Alexander Kinderziekenhuis in plaats van in te wisselen voor geld.

Voorzitter Joost van der Wal hield kinderarts Arjan Lankester en stafsecretaresse Nicole Theunissen-Gardenier niet te lang in spanning en bood de cheque aan.

Een geweldige bedrag van 2.500 euro opgehaald door ingeleverde statiegeldbekers. Er was nog een tweede verrassing, de Stichting Sport in Beeld gaat bij al haar evenementen bussen neerzetten om statiegeldbekers te doneren voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis.

Arjan Lankester was blij met de cheque en toezegging door te gaan met deze actie. Hij hoopt dat mede door dit soort acties het WAKZ bekender wordt in Leiden. Vrijwel niemand weet dat dit kinderziekenhuis al jaren op de zesde etage van het LUMC gevestigd is.

En wie denkt, die Nicole komt mij zo bekend voor. Dat is niet vreemd, momenteel is zij van maandag t/m vrijdagavond om 19.00 uur op tv te zien in het programma ‘Meer dan verwacht” waarin vier gezinnen met een drieling gevolgd worden.

Na de toespraken bleef het nog gezellig druk en had iedereen de tijd eens met elkaar te kletsen en ervaringen over de ijsbaan en ander vrijwilligerswerk uit te wisselen.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Hans 26 januari 2024 - 23:39

Een mooie bijdrage Emile. Hans

Reply
Sjoerd 27 januari 2024 - 7:08

De ene vrijwilliger steunt de andere vrijwilliger, en dat allemaal voor een goed doel.

Reply
讚讬 诪专讬讜 27 januari 2024 - 7:39

Een groot feest is het weer geweest. En dat is mooi. Goede doel weer gesteund en heel veel mensen die andere mensen blij hebben gemaakt.

Love As Always
Dimario

Reply
rietepietz 27 januari 2024 - 19:49

Een overduidelijk voorbeeld van “vele kleintjes maken een grote” zo’n statiegeld donatie.

Reply
Nicky 29 januari 2024 - 13:10

Indrukwekkende getallen inderdaad. En een hele mooie opbrengst!

Reply

Plaats een reactie