Home Centrum Leids Cabaret Festival 2024 tweede auditiemiddag en wie gaan er door naar de voorrondes

Leids Cabaret Festival 2024 tweede auditiemiddag en wie gaan er door naar de voorrondes

door Emile van Aelst

Vorige week tijdens de eerste auditiemiddag bleek al dat het niveau van de kandidaten dit jaar hoog lag, zondagmiddag was alweer het niveau enorm hoog.

Net zoals vorige week, ga ik ook nu weer niets over de inhoud van het programma zeggen. De deelnemers moeten er eerdaags nog mee naar de voorrondes en daarna het land in, dan is het niet leuk als iedereen al weet wat er gaat gebeuren. Daarom stel ik alleen de deelnemers een beetje voor en plaats wat sfeerfoto’s. Onderaan staat ook nog een fotoslideshow van de audities. De presentatie was zondag in handen van Jasper van der Veen, die in 2019 zowel de jury- als de publieksprijs won.

Als eerst trad de Afghaanse Eindhovenaar Hermes Ahmadi op, altijd moeilijk om het spits af te bijten.  Het is hem goed afgegaan want hij mag door naar de voorrondes.Emiel van der Logt was de tweede. Helaas voor hem gaat hij niet door naar de volgende ronde. Het zegt niets over zijn kwaliteit, want zoals ik al zei het niveau was hoog en zeker afgelopen zondag zag ik er geen zwakke optredens bij.

Ook zondag was de zaal weer afgeladen vol en er zelfs nog meer stoelen neergezet dan de week ervoor.

In de pauzes leek het wel een kleine volksverhuizing richting de bar.

Na de pauze kwam de Vlaamse Katrien Vandepitte, ook hier genoot het publiek weer van. Lekker open en spontaan verhaal over leven wat genoeg lachsalvo’s opleverde, maar ook haar zien we niet terug. Alhoewel ik denk dat als ze zo doorgaan alle auditanten van deze zondag kans maken ooit door te breken.

David Linszen gaat door naar de volgende ronde en dat verbaasde mij niets.

We waren al bij de tweede pauze aangeland en buiten stond er nog steeds een rij wachtenden in de kou te hopen dat ze toch nog even binnen konden komen.

Ze waren niet de enigen die moesten wachten, want ik moest ook vijf minuten wachten op mijn tosti. Dat gaf mij toch een gevoel van solidariteit.

Jasper van de Veen mocht ook vandaag weer een paar flesjes Kattepis weggeven, het speciaal gebrouwen festivalbiertje.

Auke van der Schoot was de jongste deelnemer aan het festival en misschien met zijn 19 jaar wel de jongste ooit. Hij gaat niet door naar de volgende ronde, maar ik durf er een fles Kattepis om te verwedden dat we hem als hij wat ouder is in de toekomst op de Nederlandse podia gaan zien.

Thom Gerrits was de voorlaatste deelnemer en mag ook door. Wel leuk dat de volgende ronde een heel wisselend deelnemersveld laat zien, wat voor het publiek natuurlijk extra leuk is.

Ondanks dat iedereen er een lange middag op had zitten, bleef de zaal tot de laatste deelnemer aan toe afgeladen vol en kon ook nog een spontaan welkomstapplaus geven aan Stephan Bell.

Stephen Bell komt oorspronkelijk uit Ierland. Aan zijn uitspraak vrijwel niet te horen, maar aan zijn uiterlijk wel te zien 🙂 Stephen gaan we ook op 5 of 6 februari bij de voorronden terugzien.

Voldaan en met een hoop nieuwe humor op zak stroomde na afloop de Catharinafoyer van de Stadsgehoorzaal leeg.

De voorrondes, de halve- en hele finale zijn in de Leidse Schouwburg. De volgende kandidaten gaan door.

Hermes Ahmadi
Stephen Bell
Marjolijn Ebels
Thom Gerrits
Said El Hassnaoui
Tim Kroezen
David Linszen
Tobias Tonch

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Nicky 24 januari 2024 - 7:45

Volgens mij ligt het niveau altijd hoog daar.

Reply
Sjoerd 24 januari 2024 - 7:55

Haha, die fiets wil ik ook… Past goed bij de nieuwe auto.

Reply
די מריו 24 januari 2024 - 11:03

whahahah, jij moest ook vijf minuten wachten, jij bent een mooie. Ik zou haast denken dat je aan het voorbereiden was voor een eigen show.

Love As always
Dimario

Reply
Kakel 24 januari 2024 - 16:40

Die Komedianten zijn wel een aanslag op je lachspieren.
Vijf minuten wachten op je tosti? In Rotterdam zouden ze zeggen: het mos niet magge.
Ik wil ook zo’n fiets (-:

Reply
rietepietz 24 januari 2024 - 20:29

Logisch dat niet iedereen naar binnen kon, ik hoorde dat de toegang gratis is, en wie wil er nou niet gratis lachen.

Reply

Plaats een reactie