Home Centrum Award Ondernemend Talent van het Jaar voor Stichting Canal Pride Leiden

Award Ondernemend Talent van het Jaar voor Stichting Canal Pride Leiden

door Emile van Aelst

Tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van het Centrum Management, Cultuurfonds, Horeca Nederland, Leiden & Partners en Stichting Werk & Onderneming werd voor het eerst de award voor het Ondernemend Talent van het Jaar uitgereikt.

Marleen Hogendoorn heette iedereen namens de deelnemende organisaties welkom.

Peter van der Velden is sinds 1 september interim burgemeester van Leiden. Veel mensen hebben al kennis gemaakt met hem, maar dit was natuurlijk een mooi moment om hem nog iets beter te leren kennen.

Peter van der Velden is geboren in Bergen op Zoom waar zijn ouders een winkel hadden. Vandaar dat hij zowel nu als tijdens de coronacrisis zo goed kon aanvoelen wat de middenstanders overkomt. De reden waarom hij niet de winkel van zijn ouders heeft overgenomen kwam omdat hij vrij jong in de gemeenteraad kwam en op 26 jarige leeftijd wethouder werd.

In de paar maanden dat hij hier is heeft hij zijn hart verpand aan Leiden en ziet voor de toekomst grote kansen en uitdagingen. Volgens Van der Velden zijn er nog zoveel zaken die veel verder ontwikkeld kunnen worden. De, onder andere, aanwezige ondernemers luisterden aandachtig toe.

Vertegenwoordigers van de organiserende instanties kwamen het podium op voor de uitreiking van een nieuwe ondernemersprijs in Leiden. De award voor het Ondernemend Talent van het Jaar.

De Stichting Canal Pride Leiden won als eerste deze award voor het organiseren van de eerste Canal Pride in Leiden. Wie niet meer weet hoe het was kan hier nog even terugkijken.

Gemma Robers en Jan Boer namen de award namens de Stichting in ontvangst.

Wat ging er goed wat ging er fout vroeg Marleen Hogendoorn. Eigenlijk ging er niets fout, enige is we hadden gerekend op 4.000 bezoekers en het werden er 25.000 🙂

Probleempje was wel, we hadden op de Beestenmarkt één toiletwagen, dat was natuurlijk veel te weinig met zoveel bezoekers. Gelukkig kon het publiek bij omliggende ondernemers en horeca van het toilet gebruik maken.

Vanaf zijn vakantieadres in Curacao feliciteerde ook mede-organisator Lorenzo van Beek met het winnen van de award.

Ook medebestuurslid Peter Schaap was helemaal trots op de award.

Na het officiële gedeelte werd er gezellig bijgepraat en geborreld.

Ook de jongste ‘aanstaand’ ondernemer van Leiden kwam vast een kijkje nemen.

Oh ja ik moest even zeggen van Gemma en Jan dat op 7 september de tweede Canal Pride Leiden is.

Het bleef nog een tijdje gezellig druk en tegen 21.00 uur gingen de meeste bezoekers de stad in om te genieten van de Kroegentocht van de Leidse Blues en Jazzweek. Waarvan morgen een verslag op deze site.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 18 januari 2024 - 23:13

Weer een feestje. Er is altijd wel iets te vieren.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 19 januari 2024 - 7:38

Het is jammer dat zoiets nog steeds nodig is om daar aandacht voor te vragen.

Reply
rietepietz 19 januari 2024 - 19:16

Ik verbaas me er over dat het daarbij over een onderneming gaat. Naar mijn idee is dat een evenement, maar ik heb er dan ook geen verstand van.

Reply
Nicky 22 januari 2024 - 17:45

Wat Rietepietz zegt dacht ik ook. Maar wel weer een leuk feestje

Reply

Plaats een reactie