Home Leiden Gezellige, leerzame en smakelijke nieuwjaarsreceptie zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Gezellige, leerzame en smakelijke nieuwjaarsreceptie zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

door Emile van Aelst

Een van de Nieuwjaarsrecepties die ik echt nooit oversla is die van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Altijd perfect verzorgd en met een interessante spreker over sport of gezondheidszaken. Bij elke receptie krijg je wel iets te eten en te drinken, maar het is me nog nooit gebeurd dat ik 3 kilo zwaarder in de auto stapte. Hoe dat kwam vertel ik later in dit artikel. De gasten werden bij de ingang ontvangen door onder andere Henk Gerla, lid van de raad van bestuur en Ton van Houten, voorzitter van de raad van bestuur.

Natuurlijk waren er bubbels, zowel met als zonder alcohol. Niet dat ik aan dry januari doe, zeker niet zelfs, maar ik moest nog rijden.

De receptie bestaat bij Z&Z altijd uit drie onderdelen waarbij begonnen wordt met een gezellige borrel en elkaar gelukkig en vooral een gezond nieuw jaar wensen.

ZZ Leiden Basketball huisfotograaf Marja van Tilburg mocht even poseren om te kijken of ik licht genoeg had om niet te hoeven flitsen.

Na de borrel gingen we de zaal in voor het officiële gedeelte.

Henk Gerla, lid van de raad van bestuur, heette iedereen namens Zorg en Zekerheid welkom.

Gerla benadrukte dat Zorg en Zekerheid niet zomaar een zorgverzekering is, maar dagelijks bezig is met het helpen gezond maken van mensen. Dit doen zij door bij te dragen- en zelf te organiseren van diverse activiteiten waardoor cliënten en niet cliënten een gezonder leven leiden. Daarnaast zijn zij natuurlijk ook hoofsponsor van ZZ Leiden Basketball, die behalve mooie wedstrijden te laten zien, ook clinics geven om de jeugd in beweging te krijgen.

Marcel Verburg, voorzitter ZZ Leiden Basketball, blikte terug op het geweldige jaar 2023.

De onvergetelijke wedstrijd die ZZ speelde tijdens de Night of the Giants in het Sportpaleis Antwerpen was natuurlijk een van de hoogtepunten.

De zinderende finale van het landskampioenschap tegen Donar, waar ZZ met nog 2,5 minuut te spelen een normaal gesproken niet in te halen achterstand had. Het wonder gebeurde en in de laatste seconde trok ZZ de overwinning naar zich toe. Ik was op dat moment in La Carihuela en volgde de wedstrijd op mijn telefoon aan de rand van het zwembad. Ik schijn zo’n harde gil gegeven te hebben, dat een andere Leidenaar die de wedstrijd op de negende etage via tv volgde, even later naar beneden kwam en zei ik hoorde dat je de uitslag al weet 🙂

Het was voor ZZ natuurlijk een waanzinnig jaar, ze wonnen alles wat er voor ze te winnen was. Daarmee waren ze de eerste Nederlandse ploeg die vier kampioenschappen binnenhaalde.

Ondertussen waren ook de spelers van ZZ binnen gekomen.

Marcel Verburg sloot af met de woorden dat hij eerlijk gezegd nog wel eens terugverlangt naar de oude Vijf Meihal. De nieuwe hal is mooi, maar er moet nog heel wat gebeuren op allerlei gebied voor ook spelers en publiek zich er thuis voelen en ZZ haar gasten en businesspartners kan ontvangen zoals een topploeg betaamt.

Gastspreker was dit jaar Jesper Jobse, de speler die het 3×3 basketball in Nederland van de grond af aan op de kaart heeft gezet. Hij gaf uitleg over de organisatie 3×3 Unites.

Door samen met zijn ploeggenoten en leden alles zelf te doen wisten zij in no time uit te groeien tot een toporganisatie.

Een mooi voorbeeld een topavond in de Gashouder in Amsterdam, nog los van het spel geeft de foto al aan wat een mooie sfeer er die avond was.

Ik heb geen idee hoe lang hij gesproken heeft, maar de tijd vloog voorbij en ik weet zeker dat iedereen genoten heeft van zijn uitleg. Ik heb geen idee of hij vaker spreekbeurten over 3×3 basketball geeft, zo ja nodig hem een keer uit voor een inspirerend verhaal.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor het diner. Normaal gesproken is het een walking dinner, dit jaar werden we keurig bediend.

Het scheelt natuurlijk een hoop wachten in de rij en ook eerlijk gezegd gezelliger.

De spelers van ZZ zijn gewend vroeger te eten, maar ze hielden het uit 🙂

Zorg en Zekerheid had enorm uitgepakt met een vijfgangen diner.

Natuurlijk werd ook aan tafel gezellig geproost.

Het was een gezellige, leerzame en smakelijke nieuwjaarsreceptie. Mocht er een Ster voor bedrijfsrestaurants en personeel zijn, dan verdient de bedrijfskeuken van Zorg en Zekerheid deze dubbel en dwars.

Oh ja hoe zat het nou met die drie kilo. Iedereen kreeg aan het eind van de avond het drie kilo wegende boek Game Changers. Een boek over de geschiedenis van het Basketball in Nederland geschreven door Jacob Bergsma, Frits van Rijn en Mart Smeets.

In de fotoslideshow hieronder nog een aantal sfeerfoto’s. De muziek onder de foto’s zal ZZ fans zeker niet onbekend voorkomen.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 13 januari 2024 - 7:18

Dat klinkt als een gezellig avondje uit en volgens mij heb je helemaal niet het idee dat het een verplicht nummer is.

Love as Always
Dimario

Reply
Sjoerd 13 januari 2024 - 10:22

Meestal zijn dat saaie bijeenkomsten, maar in dit geval lijkt het me best wel gezellig en leerzaam te zijn geweest

Reply
rietepietz 13 januari 2024 - 19:30

Soms heb ik het idee dat je in Leiden eigenlijk helemaal geen eten of drinken hoeft te kopen. Je loopt gewoon álle evenementen , vergaderingen enz af en komt niets te kort.

Reply
Hans 13 januari 2024 - 21:58

Goed verzorgt door de zorgverzekeraar. Hans

Reply
Nicky 18 januari 2024 - 17:46

Altijd leuk als je mee kunt eten 😉

Reply

Plaats een reactie