Home Feestdagen La Carihuela verslag in vogelvlucht van drukke, zonnige en vooral gezellige week

La Carihuela verslag in vogelvlucht van drukke, zonnige en vooral gezellige week

door Emile van Aelst

Snel een weekje er tussenuit naar mijn geliefde dorpje La Carihuela. Biertje in mijn stamkroeg, gezellig dobbelen, hoop bekenden en vrienden ontmoeten, lekker zonnetje, oud en nieuw vieren, kortom een wereldweekje met alleen maar leuke lieve mensen om me heen.

Een verslag in een artikel is eigenlijk niet te doen omdat er zoveel leuks is gebeurd. Over de kerstverlichting in Malaga en de Nieuwjaarsduik bij de Caribbean Beach Club heb ik gelukkig al eerder deze week twee aparte stukken geschreven. Voor de rest vlieg ik gewoon even door de week heen en staat onderaan een fotoslideshow en filmpje. Dat het mooi weer was, wordt mij momenteel volop in Leiden verweten en krijg reacties van ” juhhh wij zitten de hele week in de regen en wind en jij plaatst foto’s en filmpjes van zonnige stranden en terrassen, je wordt bedankt daar werd het leed nog groter door 🙂

Uiteraard zat ik bijna elke avond in mijn stamkroeg de Heineken Corner. Gezellig aan de bar wat kletsen of dobbelen. Ik blijf zeventje gooien een prachtspel vinden, waarbij het niet zozeer om het winnen of verliezen gaat maar het samen bezig zijn en nieuwe mensen leren kennen.

Wie wel eens in de Heineken Corner geweest is, kent waarschijnlijk wel het gooitje van de dag. De bedoeling  is dat je in één worp de combinatie gooit die op het bord staat. Voor 2 euro heb je drie kansen, na het afrekenen gebruik je even je kleine geld om een gokje te wagen.

Nadat Simon Hamerling en ik samen dertig pogingen hadden gedaan gooide Wim een keertje en wat denk je , raaaaak. Het is dat Sylvia het zag want zelf had hij het zo snel niet door.

Wim zegt niet veel, maar tellen doet hij ook niet 🙂 dat liet hij aan Trudy en Sylvia over.

Wim werd 445 euro rijker en zijn naam met de nieuwe combinatie hangt nu op het bord.

Oudejaarsavond vierden we ook in de Heineken Corner. Presley kon van te voren even oefenen hoe je aan de bel trekt om tijdens de nieuwjaarsreceptie een rondje namens de zaak te geven.

Wat zouden die kinderen denken als hun moeders zo voor ze staan. Ze bleven in elk geval strak voor zich uit kijken, ze vonden het schijnbaar niet om te lachen.

Oudejaarsavond was volledig uitverkocht en daarom ook druk achter de bar. Gelukkig kwam Mike zijn vader even helpen.

Even heel wat anders, we zaten uiteraard niet alleen maar aan de bar. We liepen ook naar bijvoorbeeld Torremolinos, uiteraard wel om op een terras te zitten.

We liepen natuurlijk ook naar Benalmadena.

Ik had echt medelijden met de sneeuwpop. Het is dat hij in de buurt van de vriezers stond anders was hij al lang gesmolten.

Ik ben nooit eind december richting de zon geweest en daarom is het best een gekke ervaring om in je korte broek te lopen tijdens de jaarwisseling. Zo nu en dan twijfelde ik aan mezelf en dacht het lijkt wel of ik ze zie vliegen.

Ook de zandkastelen waren  aangepast aan deze tijd van het jaar.

Niet iedereen paste zich aan bij het zonnige weer. Wim loopt in zijn korte broek en op het terras zitten ze met een jas aan.

We gingen even kijken wie er optraden deze week in El Mojito. Ze hebben vaak hele leuke optredens. Vorig jaar zag ik Alexandra Avery en genoot van haar optreden. Toevallig trad ze deze week ook weer op, dus gingen we langs.

Ze kwam mij vorig jaar al bekend voor, maar had geen idee waarvan. Thuis even gegoogled en zag dat ze gespeeld heeft in de Engelse serie Dempsey and Makepeace. In het filmpje een kort stukje van haar optreden.

Lekker eten daar kan je ook voor terecht in La Carihuela. Vaak zaten we voor het ontbijt bij Kadetje van Annetje of de Lounge. Maar het ontbijtje van het Trefpunt was ook erg gezond, eitje, verse jus, koffie en vers fruit.

Presley is daar ook vaste gast bij zijn oom Mike.

Over eten gesproken, het is ’s avonds rustiger op straat omdat een aantal restaurants gesloten zijn in de winter.

Gelukkig blijven er genoeg goede restaurants over. Een echte sensatie vond ik Sensations waar we heerlijke tapas gegeten hebben.

Als we in oktober komen is discotheek de Voom Voom net gesloten en in mei is hij nog niet open. We hadden geluk de voetbalkampen beginnen weer. Veel voetbalverenigingen komen dan naar La Carihuela en de spelers willen natuurlijk ’s avonds wel een feestje vieren. Daarom is Bianca vanaf vorige week weer elke avond open.

Ik wilde natuurlijk nu eindelijk deze beroemde discotheek wel eens van binnen zien. Bianca vond het gezellig als we langs kwamen maar waarschuwde direct, het is dinsdag 2 januari en de voetbalkampen zijn nog niet begonnen dus het zal vanavond niet echt druk zijn. Logisch natuurlijk.

Ondanks dat het niet druk was, weet Bianca voor een geweldige sfeer te zorgen waarbij het krokodillenspel niet mag ontbreken. Maar ze hield ons nog meer bezig met onder andere karaoke, iedereen moest een nummer uitkiezen en zingen. Ik waarschuwde nog dat mijn zingen echt niet om aan te horen te horen is, maar ik kwam er niet onderuit. Heel lief zei ze na mijn zangkunst, het was heel leuk Emile, maar doe het inderdaad maar nooit meer 🙂 Daarna moest iedereen een nummer uitkiezen uit zijn geboortejaar. Dat is echt leuk want dan komen de meest vreemde en mooie nummers langs.

Om een indruk te krijgen van hoe erg ik zong. Het zingen in het filmpje hieronder is duizend keer mooier dan mijn gezang.

Gelukkig konden we de volgende dag nog even bijkomen op het strand voor we ’s avonds weer terugvlogen naar Nederland.

In de fotoslideshow/filmpje een sfeerimpressie van weer een geweldige week in La Carihuela.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 9 januari 2024 - 7:02

Ik vond het zelf ook heerlijk om met een korte broek de winter door te gaan. Jammer dat het er weer op zit. Jij ook welkom thuis. bij ons werd er alleen geen oud en nieuw gevierd, dat was wel vreemd.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 9 januari 2024 - 8:08

Volgens mij ken ik niet eens songs uit 1953. Maar ik gun iedereen zijn plezier, ook degene die nu met vakantie waren.

Reply
rietepietz 9 januari 2024 - 12:28

Ach ja, drukte hoort gewoon bij Leidse Glibber, je zoekt het altijd op en als jij er blij van wordt ben ik ook blij.

Reply
Kakel 9 januari 2024 - 16:25

Ik voelde ook even aan mijn voorhoofd toen ik mensen in korte broek zag lopen, maar had meteen met ze willen ruilen. Nee, niet hier! Die zon gun ik jou dubbel en dwars. Een beetje jammer dat jouw gezang niet werd gewaardeerd. Het goede nieuws: hierna hoef je nooit meer…

Reply
Nicky 18 januari 2024 - 17:31

Dat klinkt allemaal heel fijn. Beetje jammer dat je de zon niet mee terug hebt gebracht.

Reply

Plaats een reactie