Home Feestdagen Luces Navidad in Malaga trekt ruim een maand lang duizenden kijkers per avond

Luces Navidad in Malaga trekt ruim een maand lang duizenden kijkers per avond

door Emile van Aelst

Als je tussen eind november en begin januari in de buurt van Malaga bent mag je de kerstlichtshow niet missen. Voor ik naar La Carihuela ging had ik al van iedereen gehoord dat ik er echt naartoe moest gaan. Op internet had ik al shows van eerdere jaren gezien dus zeker weten dat we gingen. Malaga staat trouwens toch elke vakantie al op het programma, is echt een waanzinnig mooie stad. Overdag zonder dat het licht aan is ziet de Calle Larios er al geweldig uit.

Het is altijd druk in Malaga, maar in deze weken kan je elke dag bijna over de hoofden lopen. Ik kreeg een beetje een 3 oktobergevoel zo druk of misschien nog wel drukker was het. Dat had ook wel weer zijn nadelen. Ik had een tip gekregen dat je heerlijk kon eten bij restaurant Abuela. Twee kansen of we zaten bij het verkeerde restaurant of ze hadden het zo druk dat ze geen maaltijden verkochten. Hoe dan ook we konden er niet eten 🙁

Op Plaza de la Constitución traden meerdere bands en artiesten op.

Nadat we ergens iets gegeten hadden liep het ook daar behoorlijk vol.

Snel naar de Calle Larios voor de show van half acht, daar begon het al goed vol te lopen. Niet te geloven zo druk een maand lang en dat drie keer per avond.

Het was twee dagen na Kerst, dus ook de Kerstman had eindelijk tijd om zelf ook eens te gaan kijken.

Het viel ons op dat niet alleen in Malaga maar ook in Benalmadena en La Carihuela waanzinnig veel en mooie kerstverlichting hangt. Meer daarover eerdaags in een verslag over de andere dagen in La Carihuela.

Ook richting de haven was alles verlicht.

Toch wel handig als je iets langer bent, dan kijk je makkelijker over de mensenmassa heen.

En ik maar denken dat ik zo’n lang lichtsnoer aan mijn terras heb hangen. Het kan duidelijk langer en op veel meer verdiepingen.

Eerdaags nog een verslag van de rest van de week in La Carihuela met onder andere Oudejaarsavond en dobbelen in de Heineken Corner, de zonnige boulevard en een avondje/nachtje bij Bianca in discotheek de Voom Voom. In het filmpje hieronder een heel klein stukje van de Malaga Brassband en daarna de lichtshow op de Calle Larios.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 7 januari 2024 - 8:27

Ik zie daar ook geweldig mooie bouwgevalletjes staan, allen al daarom zou ik naar Malaga gaan.

Reply
Elisabeth 7 januari 2024 - 10:29

Het ziet er heel feestelijk en gezellig uit. Mooie foto’s.

Reply
Nicky 7 januari 2024 - 20:23

Heel mooi! Maar ik blijf toch lekker thuis, hoor 😉

Reply
rietepietz 7 januari 2024 - 21:35

Nou dát kun je wel een lichtshow noemen, alle mensen wat een werk moet dat geweest om al die lichtjes aan te brengen.

Reply
Hans 7 januari 2024 - 22:09

Het is een mooi festijn Emile.
Geen wonder dat er zoveel bezoekers zijn. Hans

Reply
La Carihuela verslag in vogelvlucht van drukke, zonnige en vooral gezellige week – Leidse Glibber 9 januari 2024 - 1:31

[…] drukke, zonnige… Brandweerman Edwin Haasbroek bedankt bewoonsters studentenhuis voor warme… Luces Navidad in Malaga trekt ruim een maand… Van 23 graden in La Carihuela naar Skating… Nieuwjaarsduik 2024 bij de Caribbean Beach Club […]

Reply

Plaats een reactie