Home Centrum Brandweerman Edwin Haasbroek bedankt bewoonsters studentenhuis voor warme ontvangst bij scooterbrand

Brandweerman Edwin Haasbroek bedankt bewoonsters studentenhuis voor warme ontvangst bij scooterbrand

door Emile van Aelst

We horen helaas vrijwel elke dag dat de politie, ambulancemedewerkers en brandweerlieden tijdens hun vaak levensreddende werk gehinderd, bedreigt of zelfs aangevallen worden. Gelukkig gaat het ook nog wel anders en is men wel blij met de komst van de hulpdiensten. Dat ondervond brandweerman Edwin Haasbroek tijdens zijn laatste dienst voor zijn pensionering. Ze werden opgeroepen voor een scooterbrand op de hoek van de Valdezstraat en Schelpenkade, zaterdag lag de scooter nog als uitgeblust bewijs op de stoep 🙂

Tijdens het blussen werden ze aangemoedigd door een aantal vrouwelijke bewoners van het studentenpand op de hoek, dat is toch een warm welkom voor de brandweerlieden. Toen ze hoorden dat het Edwin zijn laatste dienst was wilden ze op de foto met hem en zijn collega’s als leuke blijvende herinnering. Fotograaf Toon van der Poel was er ook en maakte een mooie groepsfoto met Edwin in het midden.

Voor Edwin een mooi eind van zijn loopbaan als brandweerman en ook een fijn gevoel om eens complimenten te krijgen op oudejaarsavond in plaats van commentaar en ellende. Hij liet een aantal foto’s afdrukken en bracht die zaterdag naar het studentenpand. Helaas waren de dames, nog niet wakker, op vakantie of misschien een weekendje bij hun ouders. Gelukkig was Sophie Kulhmann wel thuis en al op.

Op de achterkant van de foto had Edwin nog een persoonlijk bedankje geschreven.

Omdat er in de meeste studentenhuizen een muur is vol met leuke herinneringen als foto’s en relikwieën, had hij ook een  brandweerembleem meegenomen en een setje Leidse Sleutels gemaakt.

Sophie nam de foto’s voor alle huisgenoten in ontvangst.

Ze weet zeker dat zowel de Sleutels als het embleem een mooi plekje in huis gaan krijgen.

Voor Edwin een mooi slot van een bijna 38 jarige loopbaan als brandweerman. Hij maakte ook nog een filmpje van zijn laatste dienst, waarin hij gelukkig geen echt grote branden met slachtoffers meemaakte.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 8 januari 2024 - 7:51

Zo’n afscheid is natuurlijk super…

Reply
rietepietz 8 januari 2024 - 18:36

Het is onbegrijpelijk dat er tuig is die de hulpdiensten hinderen in hun werk, Ik gun dat tuig allemaal zélf een uitslaande brand zonder dat er hulp op komt dagen.
Helemaal terecht dat deze man in het zonnetje gezet werd aan het eind van zijn loopbaan.

Reply
די מריו 8 januari 2024 - 21:33

Helden zijn het en laten we ze ook zo behandelen. Nou ja… Edwin niet meer, want die mag natuurlijk genieten van zijn welverdiende afscheid. Leuk spontaan einde zo.

Love As Always
Dimario

Reply
Kakel 9 januari 2024 - 16:18

Eindelijk krijgt de brandweer waar ze recht op heeft. Hartverwarmend, vooral omdat het zo spontaan ging. Daar denkt Edwin met een warm gevoel aan terug.

Reply
Nicky 18 januari 2024 - 17:27

Zo kan het dus ook. Wat een bijzonder afscheid zo. Wel balen van die scooter.

Reply

Plaats een reactie