Home Centrum Van 23 graden in La Carihuela naar Skating Blind op de Drijvende IJsbaan in Leiden

Van 23 graden in La Carihuela naar Skating Blind op de Drijvende IJsbaan in Leiden

door Emile van Aelst

Best wel een behoorlijke overgang, de ene dag loop je nog in je korte broek door La Carihuela en de volgende dag sta je foto’s te maken op de Drijvende IJsbaan bij Skating Blind. Morgen weer een stukje verslag over La Carihuela, nu eerst even afkoelen op de ijsbaan 🙂

Ik vind het een geweldig initiatief dat Joke Larrewijn destijds nam om te kijken of mensen met een visuele beperking het leuk zouden vinden om een ochtendje met een buddy te schaatsen. In heel Nederland heb je afdelingen van Running Blind waar slechtziende lopers met een buddy kunnen trainen en marathons of andere afstanden kunnen lopen. Waarom zou dat ook niet met schaatsers kunnen dacht Joke.

De reacties in 2019 waren overweldigend en Joke kreeg aanmeldingen uit het hele land. Vanwege corona ging het in 2020 en 2021 niet door, maar vorig jaar werd de draad weer opgepakt en vandaag was de derde editie van Skating Blind. Vandaag waren er behalve deelnemers uit Leiden en omgeving ook schaatsers uit onder andere Amsterdam en Vught.

Er waren circa dertig aanmeldingen, maar door ziekte vielen er enkele af. Op zich niet zo’n probleem want de baan mag ook weer niet te vol zijn tijdens Skating Blind.

Uiteraard kwamen de meeste deelnemers met hun geleidehond. Net zoals voorgaande jaren werden ze opgevangen in de Foyer van het Stadhuis.

Vrijwilligers zorgden voor de honden, zowel de honden als de vrijwilligers hadden het helemaal naar hun zin.

Joke Larrewijn had een heel toepasselijk cadeautje voor de vrijwilligers, een boekje over twee hondjes die elkaar helpen.

Ook nog een (nep) biljet van 500 euro met daarop de tekst jullie inzet is onbetaalbaar.

Een en een is twee zeggen ze altijd, maar vanmorgen was het vier. De deelnemers, de hondenoppassers, de honden en de buddy’s hadden het allemaal naar hun zin.

Op de ijsbaan was het plezier ook groot, lekker je laten voorduwen op een dolfijntje.

Dat is toch op en top genieten en veilig.

Wethouder Yvonne van Delft had het ook naar haar zin en was de hele ochtend als buddy aanwezig.

Singelparkbestuurslid Alexander Geertsema genoot ook van zijn werk als buddy. Het is natuurlijk ook heel leuk dat je op deze manier iemand kan helpen om een ochtend te schaatsen.

Sommige honden kwamen even kijken bij hun baasje en waren dolblij hun baasje weer te zien.

Een mooie ochtend waar ondanks de kou iedereen weer van genoot. In het filmpje hieronder meer beelden van Skating Blind 2024.De muziek eronder kan natuurlijk alleen maar zijn van Kleintje Pils, DE Schaatsblaaskapel van Nederland.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Sjoerd 6 januari 2024 - 8:26

Ik denk dat iedereen in zo’n situatie dat geweldig zou vinden. Super initiatief.

Reply
willem hogendoorn 6 januari 2024 - 17:57

Na afloop van het schaatsen heb ik op verzoek van Joke een stadswandeling door Leiden verzorgd voor ruim 20 deelnemers en honden. Heel bijzonder om dit te mogen doen. Ik had ook een paar locaties waar de deelnemers konden voelen over wat ik vertelde.

Reply
rietepietz 6 januari 2024 - 19:19

Het lijkt me zo makkelijk nog niet om dat allemaal veilig voor elkaar te krijgen, mooi dat mensen zijn die dit aandurven want het lijkt me een hele verantwoording.

Reply
Hans 6 januari 2024 - 22:46

Qua weer is het zeker wennen voor je Emile.
Mooi om de mensen met een visuele beperking zo’n mooie tijd te beleven.
Mooi dat de geleidehonden goed op gevangen worden. Hans

Reply
Nicky 7 januari 2024 - 20:21

Mooi dat dat kan! En al die honden bij elkaar zijn ook geweldig.

Reply
Nieuwjaarsreceptie gemeente Leiden 2024. Leiden kan het niet alleen en een Joke trui voor burgemeester Peter van de Velden – Leidse Glibber 10 januari 2024 - 1:42

[…] bedankt bewoonsters studentenhuis voor warme… Luces Navidad in Malaga trekt ruim een maand… Van 23 graden in La Carihuela naar Skating… Nieuwjaarsduik 2024 bij de Caribbean Beach Club in… Voor iedereen een goed, gezond en vooral […]

Reply

Plaats een reactie