Home Centrum Ik ben geen helderziende, maar een witte Kerst zie ik donker in

Ik ben geen helderziende, maar een witte Kerst zie ik donker in

door Emile van Aelst

Het gaat hem ook dit jaar weer niet worden, een witte Kerst zit er niet in. Sterker nog, het ziet er naar uit dat het de rest van dit jaar elke dag blijft regenen. Als het zo doorgaat hoeven we niet meer naar het zwembad, maar kunnen we eerdaags op straat zwemmen.

Het is maar goed dat de laatste jaren de Drijvende IJsbaan helemaal overdekt is, met sneeuw is het nog te doen maar met regen had het niets geworden.

Niet alleen op de Drijvende IJsbaan waren we sportief bezig, ook in De Leidse Hout werd gesport.

In die tijd kon je echt nog spreken over ‘Winter Wonder Weken’.  Er waren zelf overenthousiaste mensen die het al hadden over wintersport in het historische Leiden.

Met vervoer per paard en wagen of arrenslee door het centrum.

Ik zie de wervende foto’s in de wintergidsen al voor me.

Helaas het zit er niet in en ook een Nieuwjaarswens met sneeuw op deze plek zal nooit meer gemaakt kunnen worden. Niet vanwege de opwarming van de aarde, maar omdat zowel het bankgebouw als de flat er niet meer staan 🙂

Om tussen alle regenbuien door toch nog een beetje winters gevoel te hebben, heb ik een paar sneeuwfoto’s in een fotoslideshow gezet. Even twee minuten winter in een maandenlange natte herfst.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

W.i.m. Kersten 21 december 2023 - 3:43

Weer een leuke Kerstsfeertekening, Emile ! Ja, voorlopig zal er geen traditioneel Leids geglibber te zien zijn, behalve op de ijsbaan/ijsbanen. Maar die paardentram is wel een schot in de roos! In plaats van de gevaarlijke bussen in de binnenstad. Bijvoorbeeld alleen op het toeristische tracé van en rond de Breestraat… Duurzaam ook. Ga ik maar eens voorstellen aan de raad. Eens? Fijne dagen, Maarten Kersten

Reply
Sjoerd 21 december 2023 - 7:38

Ik droom even met je mee… Lekker toch, een metertje sneeuw.

Reply
rietepietz 21 december 2023 - 18:17

Er werd héél even gesproken over een sneeuwkans van 2 % , maar dat was een week geleden en is alweer van tafel geveegd,

Reply

Plaats een reactie