Home Centrum Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn feestelijk geopend

Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn feestelijk geopend

door Emile van Aelst

Vrijdagavond werd de Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn geopend, vanaf zaterdagmorgen kan er weer een maand lang geschaatst worden in hartje centrum. Voor de ingang van de ijsbaan stond het Dickens orkest van Show en Marchingband Tamarco te spelen om de genodigden in wintersferen te brengen.

Tal van genodigden en medewerkers waren waren gekomen voor de feestelijke opening.Het is natuurlijk hoe dan ook een mooie locatie, maar ’s avonds ziet de hele omgeving er sprookjesachtig uit.

De Leidse Sleutels pronken trots in het water van de Nieuwe Rijn.

Ik mag het wel zo’n Dickens orkest.Alle huisjes zijn nieuw gebouwd dit jaar, nadat ze deze zomer in de opslag in vlammen op waren gegaan.

Jeroen Weijermars, organisator en bestuurslid van Stichting Sport in Beeld, heette iedereen welkom.

Centrum Manager Gijs Holla vindt de Drijvende IJsbaan een van de topevenementen tijdens de Winter Wonder Weken.

De belangrijkste taak was voor wethouder Fleur Spijker. Ze mocht de bel van de Kerstman lenen en gebruikte die om de ijsbaan luid bellend te openen.

Na de opening waren er diverse kunstschaats demonstraties.

Het was gelukkig niet koud tijdens de opening en daardoor een gezellig sfeertje.

Ik zou toch denken dat ik deze drie mensen de laatste weken vaker ben tegengekomen, alleen ik dacht dat ze terug waren naar Spanje. Nou ja misschien de stoomboot gemist en nu incognito hier.

Ook dit jaar liggen er weer pontons onder de Koornbeursbrug, zodat je daar op je gemak je schaatsen kan aan- en uittrekken.

Na het Dickensorkest zorgde een koortje voor gezellige nummers.

Ondertussen waren er ook ijshockey demonstraties.

Best wel spectaculair als je er bovenop staat.

Jammer dat dit lied niet te verstaan was, want het was een heel verhaal alleen in het begin niet versterkt dus kwam het niet over.

Het was weer een gezellige opening en iedereen kijkt uit naar een paar geweldige Winter Wonder Weken in Leiden.

Kijk even op de website van de Drijvende IJsbaan want er zijn diverse extra evenementen, zoals bijvoorbeeld morgen Ketel Curling, eerdaags Skating Blind, een prikkelarme middag, diverse blaasorkesten waaronder de bekendste pretband Kleintje Pils die we ook altijd bij het EK en WK schaatsen zien.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 11 december 2023 - 7:41

Ik vrees dat het er voor mij niet meer inzit om op de ijzers te staan, ik zou er geheid in nog jeugdige overmoed mijn oude botten breken.

Reply
די מריו 11 december 2023 - 9:16

eigenlijk jammer dat het maar voor een maandje is. Ik denk dat ze het best twee maanden zouden kunnen uitverkopen.

Love As always
Dimario

Reply
rietepietz 11 december 2023 - 19:05

Nou even met die bel rammelen wil ik dan nog wel doen, van een bezoekje om te schaatsen zie ik toch maar af, een heup is toch een kwetsbaar stukje bot . ;-(

Reply
Kakel 12 december 2023 - 17:19

Dat kan toch allemaal maar in Leiden. Ik zou de bel van de kerstman ook flink willen jengelen. Daarvoor zou ik gerust mijn schaatsen aantrekken. Voort glibberen moet lukken (-:

Reply

Plaats een reactie