Home Leiden Opbouw ijsbaan in volle gang, vrijkaartjes voor kinderen van Stichting de Binnenvest en IJsmeesters Winterbier

Opbouw ijsbaan in volle gang, vrijkaartjes voor kinderen van Stichting de Binnenvest en IJsmeesters Winterbier

door Emile van Aelst

Het blijft een hele klus om de Drijvende IJsbaan op het water van de Nieuwe Rijn op tijd klaar te krijgen voor zaterdagochtend de eerste schaatsers het ijs op kunnen.

Afgelopen zomer zijn de chalets en rubbermatten van de ijsbaan bij een grote brand in de opslagplaats in Ter Aar verloren gegaan. Vandaar dat alles opnieuw gebouwd en gekocht moet worden.

Ook de horeca moet weer totaal opnieuw bedacht en gebouwd worden.

Dit jaar hebben de Leidse Sleutels van Edwin Haasbroek een mooie plek gekregen achter de ijsbaan, zodat ze voor iedereen duidelijk zichtbaar zijn.

Eerdaags ’s avonds foto’s maken als de lampjes branden en hopen dat hij dan net zo mooi spiegelt. Het mooiste zou zijn als er dan ook nog een laagje sneeuw bij ligt.

Een toegangskaartje kost 7 euro, maar daar kan je dan wel de hele dag voor schaatsen. Wie geen eigen schaatsen heeft kan die huren voor 2 euro. Uit veiligheidsoverwegingen is het verplicht om op het ijs handschoenen te dragen. Organisator Jeroen Weijermars en Stichting Sport in Beeld secretaris Leo de Vogel hadden een verrassing voor kinderen van cliënten van Stichting de Binnenvest.

Door bemiddeling van de Stichting Vrienden van de Binnenvest werden er 100 vrijkaarten cadeau gedaan. Reanne van Kleef van de vriendenstichting nam samen met Binnenvest-medewerkers Maxime Pronk en haar Barnara de kaarten in ontvangst.

Terwijl er hard gebouwd werd was er nog een feestelijke moment. Er is dit jaar speciaal bier gebrouwen voor op de ijsbaan. Het IJsmeesters Goud Winterbier dat op tap verkocht wordt op de ijsbaan. Het bier is mede te danken aan de deskundigheid van bierkenner Bas Koster van Bierproeverij Op Eigen Wijze. Bas wilde bij de presentatie van het bier zijn maar verstapte zich op het ijs en maakte een lelijke val waarbij hij zijn heup heeft gebroken. Vanaf deze plek beterschap Bas en ik beloof ik zal bij elk biertje aan je gezondheid denken.

Ik had de eer het eerste flesje bier in ontvangst te mogen nemen.

Het glas dat ik erbij kreeg is ook heel bijzonder. Het is gegraveerd door het Circulair Warenhuis in Leiden. Zij hebben een beperkt aantal glazen speciaal voor de Drijvende IJsbaan gegraveerd.

Ik denk dat degene voor wie de speciale glazen bestemd zijn hiermee een mooi en exclusief Leids collectorsitem hebben.

Vanaf zaterdagmorgen 10 uur kan iedereen weer een maand lang terecht op de ijsbaan.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Hans 8 december 2023 - 22:36

Leiden boft maar met de schaatsbaan, hier is er geen een. Hans

Reply
די מריו 9 december 2023 - 7:23

Je hebt weer een mooi cadeau voor jezelf gehad. En dat Reanne natuurlijk voor de kinderen. Weer top gedaan Leiden. Jullie laten je weer van je mooiste kant zien.

Love As always
Dimario

Reply
Sjoerd 9 december 2023 - 19:12

Zelfs op de ijsbaan wordt aan je gedacht. Ik wens iedereen veel plezier…

Reply
rietepietz 9 december 2023 - 19:31

Maar het is ze weer gelukt , hard werken geweest maar toch weer een mooie ijsbaan.

Reply

Plaats een reactie