Home Feestdagen Wat doe je met ruim 700 chocoladeletters op 5 december

Wat doe je met ruim 700 chocoladeletters op 5 december

door Emile van Aelst

Het nadeel met chocoladeletters is, na vijf december wil geen mensen ze meer kopen. Omsmelten tot kerstkransjes is ook niet echt handig. De bedoeling van chocoladeletters is om mensen er blij mee te maken, dus wat doe je dan als je ruim 700 letters over hebt? Je geeft ze weg en dan is het eerste waar je aan denkt natuurlijk de Voedselbank.

Vestigingsmanager Arno de Jong van de Sligro Leiden belde met de vraag wie hij op 5 december blij kon maken met ruim 700 chocoladeletters. We waren er vrij snel uit dat de Voedselbank natuurlijk een van de beste bestemmingen is. En dat klopte want ze kwamen maar wat graag de letters ophalen.

Behalve de Voedselbank gingen er ook nog honderd letters naar Stichting de Binnenvest omdat ook de kinderen van hun cliënten vaak overgeslagen worden met Sinterklaas.

Voedselbank chauffeurs Hans Wissingh en Robert van der Weijden waren erg blij met dit extra ritje. Arno de jong en Dave Muller hadden er ook de grootste lol in om de letters op te stapelen in de handen van Hans en Robert. Uiteraard daarna gelijk overgepakt in dozen 🙂

Hoe je het ook bekijkt het is toch letterlijk en figuurlijk heerlijk om te geven.

Eigenlijk vind ik dat het leukste van de decembermaand, dat er gelukkig ook aan mensen die het moeilijker hebben gedacht wordt.

De maand is nog maar net begonnen en ik weet er komen nog een paar leuke momenten bij waarop mensen en organisaties zich van hun sociale kant laten zien.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 7 december 2023 - 7:22

Aan de andere kant, wat zou je anders met die letters moeten doen… Maar desalniettemin wel leuk dat het op deze wijze gebeurd.

Reply
די מריו 7 december 2023 - 8:21

beter dan weggooien, dus dan inderdaad maar uitdelen.

Love As always
Dimario

Reply
Yova 7 december 2023 - 9:56

Heel goed dit aan de voedselbank geven. Word ook aan gedacht. Deze mensen hebben zeker moeilijk. Altijd zonde als dit weg gaan gooien. Fijne dag.

Reply
rietepietz 7 december 2023 - 20:24

Je kúnt er mee gaan scrabbelen maar ik denk dat deze oplossing beter is.

Reply
Hans 8 december 2023 - 0:00

Nu kun je chocolade best lang bewaren in de koeling, maar na Sinterklaas smaken ze ook prima.
een goed doel om de ruim 700 chocoladeletters te gaan verdelen. Hans

Reply

Plaats een reactie