Home Feestdagen Sinterklaas ging ook dit jaar weer bezoek bij de ouderen en kindjes in de Zeeheldenbuurt

Sinterklaas ging ook dit jaar weer bezoek bij de ouderen en kindjes in de Zeeheldenbuurt

door Emile van Aelst

Het begint ondertussen traditie te worden in de Zeeheldenbuurt dat Sinterklaas persoonlijk deur aan deur op bezoek gaat bij zowel de ouderen als de kindjes in de wijk.

Vrijdagmiddag was het steenkoud, dus warmden de Sint en zijn Pieten zich eerst even op bij de warme kachel. Voor de kleine Finn was het een heel spannende middag. De Sint had hem uitgekozen om mee te lopen als Hulppietje en als hij het goed deed dan kreeg hij een heel speciaal Pietendiploma.

Even na vier uur als alle kinderen uit school zijn gingen Sint en zijn Pieten op stap. Gelukkig wordt Sinterklaas goed geholpen door een aantal leden van Activiteiten Team De Zeeheldjes & Bewoners Commisie De Zeehelden. Zij verzamelen de adressen van de kinderen en brengen de ouders op de hoogte dat Sinterklaas langs gaat komen. Deze enthousiaste groep buurtbewoners doet dit helemaal op eigen initiatief zonder gemeentelijke steun of subsidie. Dankzij eigen inbreng en een paar anonieme sponsors kunnen zij dit kinderfeest elk jaar realiseren.

Bij alle huizen waar een affiche voor het raam hing met de namen en leeftijden van de kinderen werd aangebeld om wat lekkers te brengen.

Altijd leuk natuurlijk even op de foto met Sint en de Pieten.

Sint maakt het allemaal niet uit hoe vaak hij op de foto moet, over een paar dagen stapt hij weer op de boot naar Spanje en kan dan lekker uitrusten.

Dit kindje stond buiten al te wachten tot Sinterklaas zou komen.

Sint deze grote mensenkinderen hebben een heel vreemde cadeau wens. Of u het huis voor ze kan verbouwen.

Geen probleem. Twee linkerhanden heeft die ouwe, daarom niet handig hem te laten verbouwe. Om je niet teleur te stellen, hier een werktafel met alle toeters en bellen.

Helaas was niet iedereen thuis.

Maar daar wisten de Pieten wel raad op, er gaan vele pepernoten door een brievenbus 🙂

Ahh zo lief. Dit jongetje had een schoen gevonden die een Pietje waarschijnlijk verloren had. Onderzoekend keek hij naar de voeten van alle Pieten, maar die hadden allemaal twee schoenen aan. Wat nu dacht het jongetje.

Gelukkig wist een van de Pieten raad. Stop de schoen in je schoen, dan vindt de Pakjespiet die zijn schoen mist hem vast wel.

Het waren zoveel adressen dat er tot bijna na kinderbedtijd doorgelopen werd.

Namens de buurt dank aan Sinterklaas en de Pieten die zo goed geholpen werden door; Ron, Elly, Annette, twee Patricia’s, Jo, Danny, Mikhail. En voor ik het vergeet te vertellen, Finn is geslaagd voor zijn Pietendiploma en wil later Piet worden.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 3 december 2023 - 7:11

Schitterend die kleine piet erbij, die zullen veel mensen blij hebben gemaakt. En kind blij, ouders blij.

Reply
Josje Penseel 3 december 2023 - 9:42

Wat geweldig om te zien. Sinterklaas en zwarte Pieten! Er is overal zo weinig te merken van het feit dat het dinsdag 5 december Sinterklaasfeest is. Niet in de etalages. Niet in advertenties. Overal al kerstverlichting. Kerstbomen. Zo jammer van dit geweldige Kinderfeest. Ik heb er alleen maar zulke fantastische herinneringen aan.
Bedankt Emile!!! Dit doet mijn oude hart goed.

Reply
די מריו 3 december 2023 - 21:27

Super.. daar krijg je toch een warm gevoel bij.

Love As always
Dimario

Reply
Paulyn 4 december 2023 - 12:29

Op onze Sinterklaasborrel, gisterenmiddag, kwam de Goedheiligman ook even met twee echte zwarte Pieten aanwaaien. Het was een bliksem bezoek maar niet minder indrukwekkend!

Reply
Arthur van der Linden 4 december 2023 - 12:47

Een geweldige reportage, Emile. 👍🏻❤️

Reply

Plaats een reactie