Home Feestdagen Slechte weer zorgt voor afwijken van principes

Slechte weer zorgt voor afwijken van principes

door Emile van Aelst

Bij mij is het altijd zo geweest als Sinterklaas het land uit is dan pas komt de Kerst erin. Tuurlijk ben ik wel eens zwak geweest, weet nog in ons oude huis dat er aan de overkant kleine kinderen woonden.  Ik deed dan de gordijnen dicht en terwijl Sinterklaas op tv was, ik stiekem de kerstboom optuigde. klokslag 00.00 uur deed ik de gordijnen open en de lampjes aan. Ik heb geen overburen met kleine kinderen meer, het Sinterklaasfeest vier ik bij de kleinkinderen, het is buiten guur donker en koud en volgende week heb ik het enorm druk. Dusssssss pakte ik maandagmiddag vast de kerstdozen.

Tja en als het dan boven staat begin je toch een klein beetje voor te bereiden, door vast de linten voor de kaarten op te hangen.

Zo de linten hingen, tja ik kan natuurlijk ook wel even de kerstboom vast neerzetten dan is het maar gebeurd.

Het begint er al aardig op te lijken en het lijkt net alsof het slechte weer nu minder erg is.

Eerdaags moeten alle frutsels en kerstrommeltjes nog neergezet worden, maar voor nu miste ik toch een beetje sneeuw en ijs. Gelukkig is dat in vijf minuten opgelost.

Eigenlijk gaat alles behoorlijk snel dit jaar. Ik bestel mijn kerstkaarten altijd op black friday en omdat ik weiger extra voor snellere verzending te betalen, is het altijd een race tegen de klok of ze voor 6 december binnen zijn. Ze kwamen gisteren binnen na een paar uurtjes zaten ze in de enveloppen en zaten de adresstickers er al op. Verzenden doe ik pas op 5 december, zodat met een beetje mazzel ze 6 december op de mat liggen.

Al zeg ik het zelf, ik ben er best wel weer tevreden over. Nou vooruit een heel kleine preview.

Ja he he, ik zei toch kleine preview 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

nessy 30 november 2023 - 1:35

Dapper hoor, hier blijft het in de schuur staan

Reply
realjager 30 november 2023 - 6:21

Ik heb al wel de lampjes in huis opgehangen maar eerst de Sint en dan de kerstboom…

Reply
די מריו 30 november 2023 - 6:52

Zo sterk als ik ben je toch niet… ;-0 Owh wacht, dat komt omdat wij er niets aan doen. 😉
Nee hoor, ziet er leuk uit.

Love As always
dimario

Reply
Sjoerd 30 november 2023 - 7:41

Mijn kleindochter komt morgen logeren die wil uiteraard iets in de schoen krijgen van Sinterklaas. en niet vanonder de kerstboom. Maar daarna ga ik ook eens kijken…

Reply
Kakel 30 november 2023 - 17:23

Het ziet er heel gezellig uit bij je. Jouw manier om het slechte weer te weerstaan. Gewoon doen!

Reply
Hans 30 november 2023 - 22:11

Je hebt je woning wel gezellig gemaakt Emile.
Hier ook geen sinterklaasfeest en denk dat ik kerst ook maar over sla. Hans

Reply
rietepietz 1 december 2023 - 20:38

Gewoon valsspelen is het. 😉 Ik wacht gewoon netjes tot Sint weg is, dat kwam trouwens wel mooi uit omdat ik nog ff bezig was met meneer corona.

Reply

Plaats een reactie