Home Centrum Nieuw stembureau in Minerva was een doorslaand succes

Nieuw stembureau in Minerva was een doorslaand succes

door Emile van Aelst

Nee ik ga het niet over de uitslag hebben, daar worden we de hele dag al mee doodgegooid en dat zal nog wel even doorgaan. Er waren dit jaar, mede om jongere kiezers te trekken, twee nieuwe stembureaus. In de Hogeschool Leiden was voor het eerst een stembureau en ook in Minerva. Ik dacht laat ik voor de gein even het stembureau in Minerva binnenlopen om te stemmen en maak ik gelijk wat foto’s.

Kleine misrekening, er stond een enorme rij te wachten om te stemmen.

Het stemlokaal was in de eetzaal.

Het idee om een stemlokaal in Minerva aan te vragen kwam van praeses Reinier Nijman en assessor secundus Jasmijn de Jong. Minerva is al langer bezig meer open te zijn voor niet leden en zich maatschappelijk op te stellen voor Leiden. Een paar voorbeelden zijn de jaarlijkse Leidenarenborrel en dit jaar de gratis haring en een biertje na de inschrijving van Haring & Wittebrood. Natuurlijk mogen we ook niet vergeten de al jarenlange samenwerking met De Slag om Leiden.

Ik weet niet of er binnen het bestuur van Minerva gestemd moest worden of het bestuur het er mee eens was dat er een stembureau zou komen. Zo ja dan waren de voorstemmen van Jasmijn en Reinier misschien wel de beste stemmen van de afgelopen verkiezingen.

Mooi hoe dit bestuur zich steeds meer openstelt voor de bevolking en maatschappelijke doelen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

rietepietz 23 november 2023 - 21:04

Zo druk zag ik het nog nooit in een stembureau, bij ons “druppelde”het.

Reply
די מריו 23 november 2023 - 22:27

Nou leuk.. ik dacht toen ik je eerste regeltjes las, daar zou ik ook wel gaan stemmen, maar blijkbaar dacht je dat dan niet alleen. Wat een drukte joh. Ik kon bij ons zo doorlopen.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 23 november 2023 - 23:24

Ik dacht dat het hier druk was, maar dit is meer drukte dan je zou verwachten. Hans

Reply
Sjoerd 24 november 2023 - 7:47

Die wisten natuurlijk allemaal dat Leidse Glibber daar ging stemmen…

Reply

Plaats een reactie