Home Centrum Centrum Management organiseerde Leidse Binnenstadsborrel bij Heineken

Centrum Management organiseerde Leidse Binnenstadsborrel bij Heineken

door Emile van Aelst

Twee keer per jaar organiseert het Centrum Management de Binnenstadsborrel voor ondernemers en organisaties uit de binnenstad om bij te praten over de ontwikkelingen in het Leidse centrum. Dit keer waren de ondernemers te gast in het hoofdkantoor van Heineken aan de Stationsweg.

Zodra je binnenkomt is het overduidelijk waar je te gast bent.

Er was natuurlijk meer te drinken dan alleen bier, maar als je bij de bron bent dan pak je toch maar een biertje.

Een van de doelen van de borrel is om elkaar als ondernemer, diverse binnenstad-organisaties en gemeente te ontmoeten.

De bedoeling is natuurlijk ook dat iedereen kort wordt bijgepraat over het wel en wee in de Leidse binnenstad. CM manager Gijs Holla stelde iedereen gerust dat er slechts een paar korte toespraken/presentaties zouden zijn.

Uiteraard aandacht voor het kantoor van Heineken en de verdere ontwikkeling van het Stationsgebied.

Fleur Biesjot heette iedereen namens Heineken welkom en legde uit dat onder andere door duurzaamheidsoverwegingen het kantoor naar de Stationsweg op een steenworp afstand van het station is verhuisd.

Wethouder Fleur Spijker en Gijs Holla wezen er op dat de actie ‘Natuurlijk zijn we open’ waarbij om energie te besparen de winkeldeuren in de winkel gesloten blijven.

Er wordt ook nog hard gewerkt met het eerder dit jaar opgestelde ‘Actieplan Impuls Leidse Lokale Economie’.

Zoals iedereen ondertussen wel gezien heeft gaat het Stationsgebied momenteel volledig op de schop.

Als het hele gebied klaar is dan hebben we moderne hedendaagse entree naar de historische binnenstad.

Alle plannen zijn te vinden op deze chipkaart.

Als laatste spreker was het de de beurt aan Jeroen Weijermars, Stichting Sport in Beeld, die een korte uitleg gaf over de Drijvende IJsbaan die vanaf 9 december weer opengaat.

Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kunnen ook dit jaar weer circa 25.000 bezoekers genieten van de drijvende ijsbaan op de Oude Rijn.

Hij maakte ook de uitslag bekend van de loterij waarmee bedrijven en organisaties gratis toegangskaarten konden winnen en een hoofdprijs van een reclame bord van 90 meter langs de zijkant van de ijsbaan.

De 90 meter boarding is voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis, Leids vrijwilliger Nico Rijsbergen had het lot voor het WAKZ betaald.

Tijd voor de happen.

Met daarbij uiteraard een biertje.

Veel bedrijven en organisaties waren aanwezig, zoals bijvoorbeeld de managers van het Ibis Hotel en Hotel Vic aan de Stationsweg.

Namens de Oranje Vereniging Leiden waren ook Mieke van Meijgaarden en Trudy Kwik aanwezig.

Govert de Kok en Gideon Boer, directie Bioscopen Leiden, namen CM manager Gijs Holla niet echt kwalijk dat hij in zijn toespraak zei dat Leidenaren na de bouw van de Megabioscoop aan de Stationsweg niet meer naar Den Haag hoeven voor een goede film. Verspreking kan, als hij voortaan maar wel noemt dat Leiden nu al alle topfilms in huis heeft in een van de negen bioscoopzalen die Leiden nu al heeft 🙂

Je denkt altijd dat iedereen in Leiden elkaar wel kent, het bleke niet altijd het geval te zijn. Irene Pronk, directeur Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal en Claas Griffioen, Griffioen Previous Presents, bleken elkaar niet te kennen. Nu duidelijk wel.

Het was een gezellige borrel aan de vooravond van de belangrijkste weken voor de Leidse winkeliers. Als tegenhanger van Black Friday is er op zaterdag 25 november de ‘Liever in Leiden Dag’ als startsein voor de ‘Liever in Leiden Prijzenparade’.  Bij besteding van 15 euro krijgen klanten t/m 3 december een bon waarmee ze mooie lokale prijzen kunnen winnen.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s met als muziek daaronder een heel speciale versie van Lalala Leiden van Jochem Myjer.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

די מריו 23 november 2023 - 7:04

Ik zit buiten het centrum, dus ik zou niet eens weten of er bij ons zo’n borrel is, maar we hebben in ieder geval geen hoofdkantoor van H. hier zitten.

Love as always
Dimario

Reply
Sjoerd 23 november 2023 - 7:59

Hahaha Leiden, Heineken hebben we ook niet hier, maar wel Alfa of Gulpener bier…

Reply

Plaats een reactie