Home Centrum JJ Thames & Luca Giordano, een concert in het rijtje onvergetelijk

JJ Thames & Luca Giordano, een concert in het rijtje onvergetelijk

door Emile van Aelst

Er zijn van die concerten waar je jaren later van zegt, ‘ja ik was erbij’. Om er een paar te noemen 1975 de eerste keer Bruce Springsteen in de Rai, het laatste optreden van saxofonist Ben Webster in de Twee Spieghels, The Wall van Pink Floyd in het Earl Court Stadium in Londen en nog een paar. Gisteravond is er wat mij betreft volledig onverwacht weer eentje bijgekomen. In de Qbus traden de band van Luca Giordano en de Amerikaanse zangeres JJ Thames op. Ik wist uiteraard ongeveer wat ik kon verwachten, maar het pakte 100% mooier uit.

Het concert begon met een paar nummer van Luca Giordano en zijn band. Zij worden gezien als de beste bluesband van Italië en na gisteravond snap ik dat.

De band is opgebouwd rond gitarist Luca Giordano.

Ze gingen er gelijk hard in en bij het eerste nummer voelde je al, er gaat iets gebeuren vanavond. En ja dan blijf ik toch maar door filmen 🙂

Na drie nummers kwam JJ Thames het podium op en ging ook gelijk los.

Ik heb de hele avond zitten denken waar moet ik haar mee vergelijken. Eerlijk gezegd ben ik er nog niet uit en zit in de hoek van onder andere Etta James, Nina Simone en nog een aantal Motown grootheden.

Een ding was ik vrij snel uit, ze heeft een geweldige mimiek en ik wist gelijk wie ik eerder zo had zien kijken.

Ze deed mij qua mimiek regelmatig aan Bette Midler denken. Ze keek met een blik van ‘ik vroeg om blues, mwah het begint er op te lijken, maar het is het nog niet’.

Kijk jongen dit bedoel ik.

Een prachtig nummer was ook over haar scheiding met een beetje uitleg van te voren.

‘He broke my heart, I broke his car’.

Ze bleef swingen en dan krijg je pijn in je voeten, dus weg met die schoenen.

Het hele concert was echt een grote explosie van passie.

Ze hadden er zelf duidelijk ook zin in en gingen zonder pauze twee uur door.

Uiteraard kwam JJ Thames niet weg zonder toegift. Toen ze terugkwam op het podium, riep iemand you’re gorgious. JJ keek naar haar voeten en zei, No pal a lady with crocks is not gorgious.

De toegift had niet mooier kunnen zijn, ‘I’d rather go blind’, ze bouwde het nummer uit tot een versie van vijftien minuten.

In de fotoslideshow een aantal foto’s die duidelijk de passie van zowel de band als JJ Thames laten zien.

In het filmpje, nou zeg maar film een behoorlijk groot deel van het concert. Ik heb na afloop aan haar gevraagd of ik het mocht publiceren en ze had er geen probleem mee en vond het juist leuk. Ik zou zeggen ga er eens lekker voor zitten en geniet van dit geweldige concert. Eerdaags komt haar nieuwe album Freedom is Majestic uit. Het zal mij niet verbazen als we haar volgend jaar alleen nog in grote zalen gaan zien.

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 16 november 2023 - 7:03

Wat een prachtige stem heeft ze.. Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 16 november 2023 - 7:24

Heerlijk die bas er overal doorheen, die maakt veel van de nummers goed. Straks maar eens even verder luisteren, en ik was al een heel eind…

Reply
rietepietz 16 november 2023 - 17:44

De naam zegt me niets, maar de dame heeft wél een stem, dat is zeker.

Reply

Plaats een reactie