Home Leiden VTV Leiden, voorheen Club 58, bestaat 65 jaar en vierde feest

VTV Leiden, voorheen Club 58, bestaat 65 jaar en vierde feest

door Emile van Aelst

Het was vrijdag groot feest bij het VTV aan de Gabriël Metzustraat. VTV, Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vorming, biedt mensen met een beperking diverse groepsactiviteiten. Voor de meeste van de deelnemers is juist VTV zo belangrijk bij hun vrijetijdsbesteding omdat er professionele hulp, aandacht en begeleiding is. Iets wat reguliere vrijetijdscentra en verenigingen veelal missen.

Vroeger heette VTV  Club 58 en staat zo ook nog bekend in de wijk. Veel wijkbewoners zijn vrijwilliger bij VTV en bij bijzondere gebeurtenissen komen ook voormalig medewerkers een handje helpen.Binnen was het druk en gezellig en genoten de deelnemers van hun feest.

In de keuken werd door de consulenten Daniëlle Griffioen en Patricia van Voorthuijzen-Arnoldus en vrijwilligers hard gewerkt om lekkere hapjes te maken.

Al jaren hangt het voortbestaan van het VTV vanwege onder andere subsidieproblemen aan een zijden draadje. Het is te triest voor woorden, maar de consulenten leven constant in angst dat het centrum moet sluiten. Juist daarom dat Daniëlle besloot een feest te geven bij het 65 jarig bestaan. Het feest werd gesponsord door IFF. Zij doen jaarlijks met kerst een loterij en afgelopen jaar kozen ze VTV om een bedrag te schenken voor activiteiten.

Ik laat even Daniëlle en Patricia aan het woord. Na 65 jaar is VTV nog steeds een belangrijke organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen vallen helaas vaak tussen wal en schip als het gaat om vrijetijdsactiviteiten. Deze mensen willen, net als waarschijnlijk iedereen in de maatschappij, een fijne en gezellige avond met vrienden of op de sportclub hebben.
Helaas is dit voor deze groep mensen niet vanzelfsprekend, vanwege hun kwetsbaarheid en sterke behoefte aan structuur, duidelijkheid en veiligheid. Iets wat in onze drukke en chaotische maatschappij niet altijd aanwezig is.
Om die reden gaat VTV, ondanks de financieel zware situatie, door met het creëren en organiseren van activiteiten speciaal voor deze mensen. Nog wekelijks krijgen we nieuwe aanmeldingen binnen voor de activiteiten. Hieruit kan opgemaakt worden dat het werk van VTV nog steeds relevant en nodig is. Het streven is om uiteraard over 5 jaar weer een groot feest te kunnen geven, maar we hopen dat dat dan nog mogelijk is…

Zelf ben ik destijds ook jaren vrijwilliger geweest bij de timmerclub. Ondanks mijn twee linkerhanden hadden de deelnemers en ik zelf het helemaal naar hun zin op de woensdagavonden. Ik kwam altijd met een heel blij gevoel thuis. Helaas hoorde ik dat de timmerclub momenteel bij gebrek aan vrijwilligers niet draait. Mocht er iemand in Leiden of omgeving zijn die ongeveer twee uurtjes per week de timmerclub wil helpen, neem dan even contact op met het VTV Leiden.

Vanwege het feit dat ik het er altijd zo naar mijn zin had, kom ik er dan ook graag terug met feestjes of speciale gelegenheden. Een paar uurtjes bij VTV geeft je zoveel positieve energie als je het plezier van de deelnemers ziet.

De muziek werd verzorgd door DJ Len die zo nu en dan geholpen werd door DJ Arnold van Radio Gemiva.

Over muziek gesproken, veel Leidenaars zullen dit stel wel kennen. Regelmatig staan ze met hun orgeltje in Leiden en zijn de laatste orgeldraaiers die nog met de hand draaien.

Oke het is niet het grootste orgel, maar toch best nog vermoeiend om de hele middag te draaien.

Mooi om te zien hoe iedereen genoot op het feest.

Na afloop ging iedereen naar huis met een door Griffioen Previous Presents aangeboden medaille.

In de fotoslideshow nog een paar sfeerfoto’s van het feest.  NB ik heb geprobeerd om mensen die niet op de foto mogen eruit te houden, mocht er toch een foto tussendoor geslipt zijn sorry. Bij echt onoverkomelijke bezwaren neem even contact op.

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 9 november 2023 - 7:00

zo belangrijk dat dit soort verenigingen blijven bestaan. Gefeliciteerd met deze 65 jaar. Hopelijk komen er nog vele bij.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 9 november 2023 - 7:07

wat een feest, die mensen horen er toch ook gewoon bij. Dan ergens anders maar wat subsidie weghalen…

Reply
rietepietz 9 november 2023 - 20:41

Gelukkig dat het toch steeds weer lukt om alles rond te breien. Wát een plezier.

Reply

Plaats een reactie