Home Leiden Meer egels naar Dierenambulance-Vogelasiel dan andere jaren

Meer egels naar Dierenambulance-Vogelasiel dan andere jaren

door Emile van Aelst

Er worden dit jaar meer uitgehongerde en verzwakte egels gevonden dan andere jaren. De Dierenambulance luidde afgelopen week de noodklok. Stom toevallig kwam ik een paar weken geleden ook een egeltje tegen in het bos rond Kasteel Oud Poelgeest.

Ik had toen nog niets gehoord over ondervoede egels en volgens mij zag deze er jong, maar wel gezond uit. Ik heb er dus een paar foto’s van gemaakt en hem verder met rust gelaten.

Zondag las ik op Sleutelstad de noodkreet van de Dierenambulance. Het grootste probleem is dat er hier geen plaats en deskundigheid voor de opvang van egels is. Gevonden egels worden daarom vervoerd naar de opvang in Zoetermeer, alleen dit moet wel snel gebeuren omdat de kans groot is dat hulp anders te laat komt.

De Dierenambulance vraagt ondanks het gebrek aan opvang toch om gevonden en uitgehongerde egels langs te brengen. Onder deze link kan je het hele artikel op Sleutelstad lezen.

In het filmpje geven Jaap van Meijgaarden en senior vogelverzorger Tessa Loeliger uitleg over de toename van gevonden egels en de gezondheidscontrole die zij uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 2 november 2023 - 6:51

En ze moeten juist nu goed eten zo vlak voor de winter.

Love As Always
Dimario

Reply
Sjoerd 2 november 2023 - 6:58

Mooie foto’s Emile. Het zijn bijzondere beesten. Jammer dat het het zo slecht met ze gaat.

Reply
rietepietz 2 november 2023 - 18:12

Meestal is het al niet goed met een egel als je er overdag aan kunt komen. Gezonde beestjes krijg je niet zo makkelijk te pakken en meestal ook niet te zien.
Mooi werk doen ze daar.

Reply
Kakel 3 november 2023 - 17:49

De jonge dieren gaan ondervoed de winter in. Dat is een slecht teken voor de egelstand volgend jaar. Uitermate bedroevend.

Reply

Plaats een reactie