Home 3 October/Leids Ontzet Prijswinnaars 3 Oktober Rood-Witwedstrijd blij met hun prijzen

Prijswinnaars 3 Oktober Rood-Witwedstrijd blij met hun prijzen

door Emile van Aelst

Zaterdagmiddag werden in de Tuinzaal van Grandcafé de Burcht de prijswinnaars bekend gemaakt van de 3 Oktober Rood-Witwedstrijd. Terwijl de banner nog werd neergezet stonden de eerste genomineerden al te wachten.

Binnen stonden de prijzen klaar voor de winnaars. Uitgenodigd waren de 30 genomineerden uit alle genomen en ingestuurde foto’s.

De meeste genomineerden waren gekomen, waardoor er slechts een paar foto’s en prijzen overbleven.

Het was zaterdag erg slecht weer en als je in rolstoel zat, zoals Gé de Water, dan was een poncho geen overbodige luxe. Maar Gé en Elize hadden wel een heel bijzondere poncho. Deze poncho is 25 jaar oud en werd gemaakt voor 3 oktober 1998 om afscheid te nemen van burgemeester Goedkoop.

3 Oktober zit bij Leidenaars gewoon in hun genen, je wordt er eigenlijk mee geboren en zet vaak je eerste stappen al in rood-wit.

Je haalt het meisje wel uit Leiden, maar Leiden niet uit het meisje zoals bij Ilonka Perfors die tegen de Duitse grens woont. Voor 3 oktober komt ze altijd terug naar Leiden en ook voor de prijsuitreiking was ze een weekendje overgekomen.

Annette Los, voorzitter PR Commissie, heette iedereen welkom en was blij dat de grote opkomst. Ze steldegelijk even de aanwezige Commissieleden voor. Adrian Young ging de namen op de borden schrijven, René Preenen liet de foto’s zien en reikte de prijzen uit, Laila Hollander was de opperspreekstalmeester.

De foto’s van alle winnaars staan in de fotoslideshow onderaan, ik pak er hier willekeurig een paar uit. Jolanda was niet voor niets naar Leiden gekomen, ze viel met haar geweldig zelfgemaakte hoed in de prijzen.

Thomas en Wesley waren verrast met hun prijs, vader Marc kon helaas wegens andere verplichtingen niet aanwezig zijn.

Wesley won een prentenboek en begon direct te lezen.

Ik maak al 13 jaar de foto’s voor de Rood-Wit Wedstrijd en daardoor ga je een aantal rood-wit geklede toeschouwers langs de optochtroute kennen. Je weet ook van te voren al precies waar ze staan, daarom verbaasde mij het niet dat Nicole, haar vriend en vriendin weer in de bocht van de Witte Singel stonden. Elk jaar hebben ze weer andere geweldige creaties, ook dit jaar sprongen ze er weer uit en wist ik bij het nemen van de foto al dat ze in de prijzen zouden vallen.

Michelle Breuker kocht dit jaar een 3 Oktoberjack en dacht daar kan wel iets meer bij. Eind van het liedje was dat ze van top tot teen rood-wit gekleed was met vele details. Met zelfs lichtgevende veters in haar vlechten en een rood hartje op haar wangen. Zaterdag vertelde ze, het lukte me niet om de Leidse Sleutels mooi op mijn wang te tekenen dus vandaar de hartjes 🙂

Gezellig als je met je vader naar de optocht gaat kijken en dan ook nog in de prijzen valt.

Ik zag die Leidse Glibber met zijn fotocamera lopen en dacht ik trek een gekke bek, toch nog mooi een prijs mee verdiend.

Claire Kramer zag er prachtig rood-wit uit, alleen de vrienden om haar heen niet. Ze beloofde dat ze volgend jaar zorgt dat ook haar vrienden rood-wit gekleed gaan.

Véronique Delnoye, adviseur kabinetszaken en public affairs bij de gemeente Leiden, was eigenlijk op 3 oktober van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat aan het werk. Het is 3 oktober dus gewoon in rood-wit aan het werk.

Véronique mocht nog een prijs in ontvangst nemen. Ina van der Velden, de vrouw van onze nieuwe burgemeester Peter van der Velden, had zich volledig in het rood-wit gekleed en ook alle details zoals schoenen,  hoed, tas, broche en ring waren in de Leidse kleuren. Nog maar net als Brabander een maand in Leiden en je dan al zo aanpassen is echt een compliment waard. Ze had als genomineerde zijnde graag langsgekomen, maar moest zich verontschuldigen omdat ze beiden een afspraak hadden om in Breda hun coronaprik te halen. Véronique zorgt dat de foto en de chocolade bij haar terecht komt.

In de kunstwereld heb je wereldberoemde schilderijen van het meisje met de parelketting en het melkmeisje. Leiden heeft vanaf nu Marleen met de gebreide muts. De muts was puur toeval, ze had hem vlak voor 3 oktober op haar verjaardag van haar zus gekregen.

Toen je jong was ging je hand in hand met je vriendinnetje naar de kermis. Max en Tini Vermond doen dat nog steeds, dan zullen ze zich ook wel vermaken in de bioscoop bij de film ‘Nico de Film’ met oude beelden van Leiden.

Het was een leuke prijsuitreiking, waar niemand met lege handen naar huis ging. Voor alle genomineerden lag een afdruk van hun foto klaar. Zowel de genomineerden als prijswinnaars gaan er volgend jaar weer voor om Leiden rood-wit te laten kleuren op 3 oktober.

Kom op opa, we hebben de prijs binnen we gaan naar huis.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s van de prijsuitreiking.

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 23 oktober 2023 - 11:11

Volgens mij heeft de jury het goed gedaan. Twee van “mijn” drie genomineerden zijn in de prijzen gevallen.

Reply
rietepietz 23 oktober 2023 - 14:42

Mijn genomineerde viel ook in de prijzen, goed gedaan jury.

Reply
די מריו 23 oktober 2023 - 21:18

alle winnaars natuurlijk gefeliciteerd en uiteindelijk is iedereen in Leiden een winnaar hierin.

Love As Always
Dimario

Reply
Hans 23 oktober 2023 - 22:42

De 3 Oktober Rood-Witwedstrijd, een leuk jaarlijks terug kerend evenement.
Gefeliciteerd voor de winnaar. Hans

Reply
Nicky 29 oktober 2023 - 10:14

Hahaha! Die laatste foto! Geweldig! Gefeliciteerd allemaal.

Reply

Plaats een reactie